Ebbot goes snuskigt effektiv

Avverkade snabbt provet idag (eller I-learning som lite mer professionellt kallas), gjorde sedan snabbt stan och inhandlade både Tv-dosa och sladd.

Men till vilken nytta då? Eftersom vi än så länge bara har ett par nycklar är jag ändå utlåst från lägenheten och kan inte kolla vad för spännande vi har på kabel-tvn. Men Linnea slutar väl antagligen jobba nångång, och fram till dess hade jag turen att bli insläppt på Hauxthasen för friidrott och kaffe.

Ikväll blir en timmes bilfärd till Fredriksstad där Bajen spelar uefa-cup match. Petter har lovat leverera biljetter och förhoppningsvis även högklassig fotboll. Intressant.

Blev jag förvånad över hur kul det var att kolla "prylar" på Clas Ohlson. Som kille måste väl det vara ett av dom tydligaste tecknen att man börjar komma upp i ålder? Lite oroväckande faktiskt.

Dela hus med John Carew

Oslo är hittills betydligt smidigare än förväntat. Idag blev det klart med lägenhet och Linnea börjar jobba imorn. Hamnade i källaren på en rikemanskåk, med John Carew längst upp nån hotelldirektörs övernnattningslägenhet nån trappa upp osv.

Inte världens största eller ljusaste lägenhet men ändå riktigt fräsch med kamin, golvvärme hela lägenheten, "riktigt" kök, tvätt- och diskmaskin. Han som haft hade endast haft den som övernattningslägenhet via företaget så han ville mest bli av med den smärtfritt. Snabba och relativt billiga ryck med andra ord

Nu återstår bara att personummer ramlar in, bankkonto och telefonnummer skaffas samt at kursen avklaras på ett smidigt sätt så har ju Oslo-livet verkligen rullat igång. Trodde ju inte att rullningen skulle vara upp i sån här fart redan nu på onsdag..

"Hemma" i Oslo

Tillbaka i verkligheten som man brukar säga. Även om verkligheten egentligen inte är nån riktigt verklighet just nu.

Kursar på dagarna, letar lägenhet litegrann på kvällarna och däremellan våldsgästar vi grabbarna. Imorn väntar brandövning, vilket kanske skulle kännas lite spännande om inte allt man hört tyder på motsatsen. Försökte även vinna ihop en deposition (nåja) i poker men det var ingen bra idé.

Guten nacht, hjärnan går nu på tomgång..

Turist i tillvaron

Ja, resan till Oslo gick smartfritt och likasa sondagmorgonens flygresa till Samos.

Just nu fyller jag dagarna med att flyta pa luftmadrassen, lasa Stieg Larsson och spoa Linnea i schack. Souvlaki, lite vin och annan typisk utlandskost har ocksa gett mig den typiska utlandsmagen. Kan ocksa checka av sonderbranda baksidalar fran listan.

Med andra ord, livet ar just nu sa enkelt och avstressat som det kan bli. Bra uppladdning infor mandag da kursen borjar pa flygplatsen och laganhetssokandet i Oslo ska borja pa allvar..


Morgonstund har vinsmak i mun

Blev ingen succe igår, varken på fotbollsplan eller i utelivet. Med facit i hand hade det kanske varit lika bra att stanna hemma och se sopranos. Och idag mår man som man förtjänar efter att ha druckit en Castillo med alltför snabb fart.

Nu är det iaf sista packningsrycket innan starleten med nya vindrutetorkare styr mot Oslo imorgon. Tänkte även hinna med lite surströmming ikväll som avslutning på den svenska sommaren 2007..

Pajas på timlön del 2

Bitarna börjar sakta på plats. Börjar kurs på Gardemoen den 27e, så ungefär på fredag styr Starleten mot Oslo så att en vecka i Grekland hinns med innan det hårda arbetslivet börjar om.

"..drömde om en cirkus, men hamnade på, ett bemanningsföretaaaaaaag...."

Tåg och annat i all hast

Jag är tillbaka i moderlandet igen efter en kort men intensiv resa till Oslo via Sthlm i ditt hjärta.

Skulle ju egentligen återkomma med resultat, men jag vet inte om jag har något. Tycker själv intervjun gick rätt bra, dom skulle kolla upp lite referenser och sånt sen får man nog ett besked i början på nästa vecka. Ja, efter en fuling i kösystemet hann jag även emllanåt åtminstone ansöka om norskt personnr och skattekort, vilket känns bra att ligga ett litet steg före själva händelserna.

Någon lägenhetsvisning blev det däremot inte. Efter nåt tappert försök gav jag upp efter en redan ansträngande dag. Känns som att man nog måste vara på plats på riktigt för att det ska ordnas.

Mäsrkte även att man kan åka tåg mellan Oslo - Sthlm för drygt 200 spänn på sista minuten, vilket är rätt billigt.  Jag har alltid gillat tåg som färdmedel (även om det fick sig en törn efter jag och Sammes 48 timmars sträckresa till Barca under tågluffen). Det som drog ner betyget lite är att jag hade ospecificerad plats på ett fullbokat tåg, och därför fick byta plats ca 19 ggr.

Ikväll är det Mjövallen vs bärsan som gäller. Själv har jag varit lite för ful på sistone och är avstängd men ska iaf se till att vinna läktarkampen mot Samme.

Ollo

Ja det var ett litet tag sen sist. Min senaste tid har till stor del bestått av avbokningar, bokningar och sånt. Efter flyg till sthlm och tåg därifrån är jag nu hux flux i Oslo, knappt så att jag vet själv hur det gick till.

Planerna för framtiden börjar iaf vara i stort sett spikade. Först och främst siktar jag på hitta en resa hem om nån dag, men sen bär det av på riktigt till Oslo lagom till den 19e då det bär av till Grekland en vecka (från Oslo alltså..) och sedan blir det till att försöka bosätta sig på riktigt. Hänger nån med? Jag har iaf inte riktigt gjort det dom senaste dagarna, men nu ser det inte så grumligt ut längre..

Och vad faen gör jag här nu då kanske nån undrar. Jo ska nämligen på arbetsintervju imorn för att se om jag får bli arbetskamrat på Gardemoen med dom här jönsarna jag är hos nu. Och det har även varit lite löst snack om att skaffa norskt personnummer.

Ska ta lite sömn nu. Hoppas allt går som smort imorn, och att man inte skämmer ut sig på intervjun. Återkommer med resultat (om det nu bli nåt..)