Gott nytt år på er

.."Nästa år säsong, då jävlar".

Snart (troligtvis imorn) ska jag i sann publicservice-anda bjuda på en årskrönika.

Nu däremot ska jag istället hälla upp en whiskey och´börja förbereda ankomsten av 2008.

Genom ett regnigt och snölöst Sverige

Trots regn och dåligt fungerande vindrutetorkare gick bilresan helt ok, och vi ankom till Oslo vi 22-tiden. Så var man hemma igen. Var inte så väldigt motiverad att åka i fredags, mest eftersom julveckan i gick alldeles för fort. Men när lägenhetsdörren öppnades kändes det faktiskt rätt skönt att vara tillbaka.

Ska nu försöka hitta nåt öppet ställe så man kan fylla upp kylen med förnödenheter som mjölk och sen blir det comeback på jobbet ikväll. Och imorn är det tydligen nyårsafton.

Fortsättningen som följer

God fortsättning som det heter. Kan slänga in ett god jul och gott nytt år också när jag ändå är i farten. Har varit dåligt med inlägg senaste tiden, helt beroende på att det varit fullt upp med jul. Julslappandet spred sig ända ut i fingertopparna och min vakna tid har mest gått åt till att umgås med folk och äta goda saker.

Har varit väldigt trevligt, och det känns lite synd att juleferien börjar lida mot sitt slut. Men som tur är ligger ju den lediga nyårshelgen inom räckhåll.

Var och såg Arn idag och blev faktiskt rätt nöjd. Nu är jag mest trött och tror det blir en tidigkväll för att ladda batterierna inför morgondagen då det bl a står fotbollsträning på schemat.


My precious

image140
Skamme kom hem från LA i dagarna och med sig hade han min alldeles första Ipod. Mitt sätt att önska mig själv en riktig god jul.

Stiligt blev det också efter att ha laddat hem albumomslag. Ordning och reda ska få vara denna iPods nyckelord(?).

På fredag sätter jag och Linnea oss på ett tåg norrut. Om någon har lite att göra på fredag vid 16-tiden kan man få hämta mig i Umeå och skjutsa mig till Lappvattsheden. I utbyte får man trevligt sällskap i en dryg timme.

EDIT: Om broder råkar halka in; antagligen ett lagbrott även detta inlägg. Jag saknar mest troligt fullständiga rättigheter.


Klart och betarrt!

Resan bokad, så den 19e Februari sitter jag på ett plan till Bangkok. Fyndade biljetter för bra 6000 SEK t o r med Qatar Airways. Vilket var nästan 2000 billigare än dom näst billigaste vi hittade.

I priset ingår dock en övernattning på Dohas flygplats på hemvägen (en resa som tar blyga 32 timmar med nattstoppet inräknat). Men det kändes det värt, kan ju dessutom bli kul att se, hmm, Quatar också.

Annars var det stora problemet att välja mat på planet då det fanns ett tjugotal alternativ. Jag slog på stort och valde efter mycket fundering "bland meal". Tänkte mig nåt sorts smörgåsbord av Quatariska delikatesser, men har realistiskt och tråkigt nog insett att det antagligen inte är så det ligger till. Vad det är har jag fortfarande ingen aning om däremot.

Tre dagar jobb (och bara två s k uppstigningar) kvar innan "jullov" och hemresa. Ser extra mycket framemot det nu när julruschen börjat komma igång på flygplatsen. Sällan ett plan med under 100 väskor, och då pratar vi inte dom små 5 kilos weekend väskorna utan "en veckas julmat och klappar för att kara julen på Teneriffa"-väskor. Och värre lär det bli.

Ofrivillig luciavaka, ett par dar för sent

Ska upp om knappa 4 timmar, men inte faen kan jag somna för det. Så man är vaken istället vilket just nu är väldigt långtråkigt. Dessa lediga dagar förstör dygnsrytmen.

Har inte ens några lussebullar.

Mest om flyg


image139

Snart sitter man där då kanske. Inte flygresan i sig jag ser framemot men, ändå lite passande strip från min vardagsguru.

När jag ändå är inne på spåret förresten. Världens största passagerarplan landade på Gardemoen igår för att testa vinterföret (det kunde ju inte dom rå för, men nu var det ju opassande nog strålande väder). På vårat avstånd var det lite av en besvikelse, men eftersom den står kvar ett par dar kanske man får ta sig en närmare titt och bli lite mer imponerad.

Mot varmare breddgrader

Inget bokat men snart så (troligtvis fredag..).

Vad jag skriver om? Sol, bad och fried rice. Tagit tjänsledigt från jobbet och kylan fyra veckor från 18e februari och framåt. Thailand blir då vårat tilhåll, om inte planerna ändras innan fredag.

Ska bli nånting så erbarmeligt skönt. Bara damma av ryggsäcken och börja hålla hårt i slantarna.


Curry & Ketchup

Igår blev det restuarangbesök på Curry & Ketchup. Trots att namnet ligger dom lite i fatet var det god mat till vad som brukar kallas rekorderligt pris. Det hela avslutades sedan med att jag beställde in notan på engelska till dom andras glädje. Varför kan man ju fråga sig när svenskan funkat utmärkt tidigare under kvällen.
a) Jag bodde för länge i London (uttalas gärna lite drygt med betoning på Jag och London)?
b) Middagens två öl hade satt sina spår?
c) Jag hänger inte riktigt med alltid?

Finns väl inget facit. En mix kanske.

Mona Sahlin väljer bossen före Nobel. Respekt. Jag ska också göra ett nytt försök att välja bossen imorn då restbiljetterna ska släppas. Annars kanske det blir att våga sig på det här blocket.

http://www.expressen.se/sport/fotboll/1.961089/trevligt-med-lite-sallskap  Öppenhjärtig intervju med Björn Runström. Klassavslutning;
"Du är öppen för vad som helst?
- Det är väl ganska tydligt. Du har ju sett hur jag lever nu. Jag har ingen aning om var jag är om ett år. Du kan nog hitta mig var fan som helst.".


Jag är i princip klar med mitt julhandlande nu. Efter en segstart samll det bara till i lördags.


Funderingar från en biograf

Såg den gyllene kompassen igår och kom underfund med att mitt eget prassel är det prassel som stör mig mest. Att prassel och bio är intimt förknippade har väl knappast nån missat och inte heller jag. Detta leder till att jag alltid försöker slå rekord i att lämna så lite ljud ifrån mig när jag gräver i min gott & blandat (det var det som gällde igår). Resultatet blir att jag ger ifrån mig lika mycket ljud, men under en längre tid samt att jag missar ca 1 minut av handlingen för att jag är för fokuserad på grävandet. Slutade med det hela efter att ha tänkt igenom det.

FIlmen var annars bra. En riktig så kallad "se på bio film". Och jag blev sugen på skaffa mig en egen demon. Lite trist att det känns som att den slutade med en trailer för uppföljaren. Bara att vänta ett halvår.

Förra omgångens biofundering bestod i att alla filmer (detta var under Jesse James, också en väldigt bra film) som är långa (säg 3 timmar) likt fyra nyanser av brunt borde innehålla en pisspaus.

Annars då. Jo fick inte tag på några biljetter till Springsteen i Gbg i sommar. Att inte få biljetter till Springsteen börjar annars bli lite av en vana (ja, förutom förra året då när jag & Samme oväntat enkelt fick biljetter..). Nu var jag visserligen ganska dåligt engagerad (mitt engagemang bestod i lite SMS terror till Ante samt ett försök att ta sig in på ticnet vid 9) och December-humöret är faktiskt rätt bra ändå. Det löser sig kanske.

Längst fram i tåget

Hittade nästan botten i min pokerkarriär nyss. Har haft en stadigt nedåtgående trend sen den förvånasvärt starka starten. Förlorade nästan allt i en turnering och bestämde mig sedan i princip för att göra slut på detta med lite cashgame. Men så vann  jag , och är nu i princip tillbaka på min insats igen (hela $ 30!). Tar nog ändå en liten timeout nu för att samla på mig god karma. Kanske back in buisness innan jul. Annars efter.

Eftersom det är viktigt att se respektabel ut när man firar jul, så ska jag iväg och klippa mig nu.

Ännu en helg har passerat revy (denna gång med 1a advent). Har ju jobbat kväll hela helgen men vi lyckades ännu klämma in en fest i lördags, efter "längst fran i tåget"-förfest på 23:56-tåget. Ytterligare utflyttningsfest och ytterligare folk som försvinner härifrån när slasken kommit, Karlsson Jr som sticker tillbaka till Skell och Borell som lämnar för varmare breddgrader.