"En installd spelning ar ocksa en spelning"

...Som Ulf Lundell sa en gang i tiden. Nagot liknande det uttrycket kan man saga var foregaende helgs tema.

I fredags skulle vi ivag och se Fredrik och Oskar som hade spelning pa en pub, men innan jag, Samme och tunnelbanan letat oss dit var dom inne pa sista laten. Nagra extranumer blev det heller inte.

I lordags var ju planen att se The Killers, och det vi lyckades sa bra med pa Springsteen d v s att kopa biljetter utanfor arenan till ett rimligt pris gick inte lika bra denna gang. Det rorde sig istallet om ca tredubbla ordinarie pris, och efter vi forsokt vanta ut en prissankning gick det istallet at andra hallet och nar vi blev erbjudna att kopa biljetter for 300 pund styck bestamde vi att mattet var ragat. Vi vande saledes pa klacken och de insparade pengarna anvandes istallet at billig starkcider pa Somerfield samt en ny varmassa pa Spitafield market, som jag och Linnea gjorde en visit till pa sondag.

Nastan lite smaforbannad

Har idag jobbat lite pa att saga upp mitt medlemskap pa gymet, men det verkar helt klart lattare sagt an gjort. Tydligen ar det ett ar som galler (aven om dom sa att det gick avsluta efter sex manader om man hade en speciell anledning). Sa efter en del vander hit och dit maste jag nu skriva brev till huvudkontoret och medfoga nagot "bevis" pa att jag planerar att flytta fran London till sommaren. Har dock en klar kansla av att aven detta kommer vara svarare an vad det later och den har historien kommer antagligen avslutas med att jag helt enkelt bara slutar betala medlemskapet. Och darmed ocksa antagligen far nagon engelsk motsvarighet till inkasso pa mig. Fan.

Kanns faktiskt lite upp och ner att det ar svararste administrativa jag gjort i England hittills ar att avsluta ett gymmedlemskap. Da har jag anda bott i tva lagenheter, haft tva olika jobb, oppnat bankkonto m m. Nastan sa man blir lite smaforbannad.

Men ska inte det lata tynga ner mig pa en annars valdigt bra dag. Ar ledig, solen skiner och efter en mjukstart med Henke Larsson igar smaller det ikvall nar champions league startar pa riktigt ikvall med Barca..
Aker till Camden for att inta en pub dar med Jake (Sammes serbiske chef) och nagra av hans kompisar, som vi anar samtliga ar Liverpool supportrar. Kan bli spannande.

Vi stallde ju in planerna pa Magic Numbers forra veckan till forman for The Killers som spelar pa Wembley Arena lordag och sondag. Vi sikar pa att vara dar lordag, vilket nog kan bli ganska bra. Tror aven jag ska forsoka tjuvta en och annan bild som jag sen kan bjuda pa.

Val mott!


Were going to Jackson

Goddag!

Gig i vardagsrummet

Hade i torsdags tankt aka och se Fredrik och Oscar spela nagonstans i Brixton (tydligen inte Brixton Academy) men efter det vanliga engelska kommunikation- och organisationsproblemen blev det tyvarr installt. Eller installt ar val kanske att overdriva, den blev snarare forflyttad till varat vardagsrum med en lite mer begransad publik (se bilden). Kvallen resulterade iaf i ett antal versioner av Jackson (hittar inte apostrofer pa tangentbordet) samt en fin liten lapp fran grannarna under pa morgonen. Aven om den inte inneholl latonskningar som vi forst onskat, sa var den heller inte sa elak som den skulle kunnat vara.

Annars har helgen varit ratt lugn, lite yatzy (ok, valdigt lite men jag har iaf forsokt), lite lost och hittandet av en harlig pub i Hampstead dar dom tydligen har halva priset pa torsdagar (dessutom pa ett redan billig pris). Pizzan dar var iaf god och jag aterkommer nar vi provat torsdagarna ocksa..

I ovrigt sa har det aven varit alla hjartans dag. Sjalv valde jag att forst tjata om hur overskattat och kommersiellt hela grejjen var for att sedan anda sta dar med presenter pa morgonen(!). En valdigt fin lur men det kostade dock lite av min trovardighet. Blev sedan en kaffe vid trafalgar pa kvallen och nastan en promenad till Big Ben (kylan satte dock stopp och det blev film istallet)

Nu ska jag vidare mot gymet, for att sedan dra mig upp mot 3 one 7 for att se Barcelona sparka lite boll pa Mestalla..

...Forresten, varen har lite smatt borjat smyga sig hit. Det blommar i vissa trad samt att man numer kan hora fagelkvitter, vilket jag forstatt ar tecken pa var.-Aa, annars da?

Patrik Jarbyn lyckades igar tillslut ta en efterlangtad medalj (jag och Samme kom igar fram till att Jarbyn ju NASTAN ar lika gammal som Tommy Sjodin och det sager ju en hel del).

Mjovallen lyckades ocksa tillslut (efter nastan lika lang vantan..) vinna Nymek cup.

Sverige vann over Finland i en match som enligt omdome var lika rolig som att kolla pa malarfarg torka.

Och ja, Anja fortsatte samla pa sig guldmedaljer.

Som ni ser var anledningarna manga for nat slags firande med ett par pints pa The Harcourt igar efter jobbet (bara att jobba sondag ar ju ett skal i sig). Sen att jag redan befann mig pa puben nar jag fick reda pa samtliga nyheter ar ju en helt annan femma.

I ovrigt regnar det just nu en del, jag har bara tredagar kvar pa jobbstreak innan det tillslut blir lite ledigt och jag kopte idag hem nagra val utalda filmer. Nar jag har lite att gora pa jobbet brukar jag ga omkring och kolla vad jag ska handla nasta gang jag har pengar till overs. Denna gang inneholl blandpasen Norah Jones nya skiva, Nacho libre, Anchorman, March of the penguins och The Warriors (kom undan med ca 20 pund, sa det ar lonsamt att noggrant kolla igenom sina inkop, sen gor ju rabatten sitt till ocksa)


Pajas pa timlon

London vinter

Ja sa var man tillbaka i London, och som ni kan se pa bilden ovan lyckades aven vintern folja med dit. Detta var synen man fick fran varat koksfonster igar morse. Nagon langvarig sno var det daremot inte fragan om, utan nar jag senare hade lunch vid ett var den med undantag for vissa flackar utbytt mot vatten (och s k "black ice", som jag nu fatt lara mig ar nar smabarn glider pa snon sa den forvandlas till en halkbana )

I ovrigt kanns det ratt fint att vara tillbaka bade i lagenheten och pa jobbet. Vad galler rubriken sa har jag fortfarande, trots ett antal forfragningar, inte fatt skriva pa nagot kontrakt sa att jag far manadslon. Far istallet fortsatta dras med den lite lagre timlonen. Det verkar daremot inte som att jag ar den enda pa jobbet som inte far signa nagot, och min bild av engelska arbetsgivare som snala med en stor formaga att standigt skjuta pa saker vaxer sig allt starkare..

Lite mer positivt ar att jag nu betalat av min forsta del av studielanet (bara ca 21 tusen to go!) samt bokat en resa till Toronto tva veckor i borjan pa maj. Lyckades hitta en resa for ca 300 pund sa nu ar det bara att lata roadtrip-planerandet ta fart pa riktigt..

Det mindre postiva med detta ar att jag kort min privatekonomi i botten. Saken blir heller inte battre av att jag varit i Sverige och dragit fotterna efter mig i tva veckor och darfor fortfarande har tva veckor kvar till nasta loning.

Ska forresten eventuellt och se Magic Numbers ikvall (nae, jag har inte rad med det heller men nu far det vara fardigtjatat om ekonomi..)

Over and out!

Bilder fran Oslotrippen

Bjuder denna gang pa en handfull bilder fran olso-weekenden (sa kan man nog inte skriva..). Bilderna visar bl a Armbrytning mellan Anton och David om vem som ska fa ha den randiga ga ut skjortan (blev senare David som vann pa klassisk kluns), "Nagon med skagg" som sover pa toaletten, Karl-Johan, Danne Skoog, tre pasar norsk ved (kvallens kap) samt lite annat smatt och gott;Tillagg: Att kalla nagot for kvallens kap nar det handlar om vedklabbar skulle nastan kunna laggas till kategorin ordvits..?

"Va fan Karlsson, het de myran!?"

                                                                                     Fortfarande i lägenheten, Fortfarande i Oslo, Fortfarande i Norge

Måste ju först klargöra att jag ju aldrig varit någon större bowlare. Men med bara en fungerande fot och ett par-tre gin & tonic innanför skjortan nåddes igår kväll oanade höjder i dåligt bowlingspel. Resultatet är glömt men vad jag tar med mig är en strike av sällan skådat slag. Tänk dig ett utkast i stil med Anja Pärsons säl och du kanske får en någorlunda bild i huvudet av hur det såg ut (det handlade inte heller om en snubbelfint, utan en väl uttänkt strategi)

Iaf, ikväll går vi ut hårt och sen ökar vi. Har nu beställt AIKs match och får väl hoppas att Djurgårn får sota för sata mHoras vinst i förrgår. Har alla förutsättningar för att bli en bra tillställning här ikväll.

Fick även ett kul mail från bror igår morse med en lista på saker vi bör göra innan vi växer upp (m a o saker vi bör göra på vår planerade roadtrip till våren). En liste med innehåll såsom;
*Kanske Chicago
*Kanske Quebec
Inga oklarheter där. Listan finns i sin helhet finns att läsa på min hotmail för er som tar er in där..

Med bruten fot i Oslo

180332-29


Ja så har vi då anlänt till Norges hjärta(?) Oslo.

Att säga att resedagen förflutit smärtfritt vore helt klart en överdrift. Som rubriken hintar har det istället handlat en hel del om en haltande eller snarare släpande vänsterfot. Var och tränade fotboll igår och sparkade då ihop med en Stadig (i dubbel bemärkelse), forsatte dock träna men sedan när jag vaknade imorse var foten lätt blå och svullen och oerhört svår att gå på. Fanns tyvärr tid att kolla upp så att alla ben och så fortfarande är hela, men det känns (eller jag inbillar mig iaf) att det kommer gå över.

Nu sitter iaf jag och Sammes bror David i lägenheten. En lägenhet som f ö verkar hålla hög standard, betydligt högre än dess befolkning. Har intagit varsin fåtölj medans vi dumpat Samme hos Hanna (frågan är ju nu huruvida vi återser han i helgen) Crille spelar tydligen fotbollsmatch och di andra tre är och lallar (det dom brukar kalla "jobba") på flygplatsen.

Försökte få igång AIKs match på Canal+ men det nätverk vi tjuvsneakat oss in på inte gav oss tillräckligt bra signal och bandbredd. Istället lyssnar vi på SR matchreferat (3-3 Jason King!) och har just slängt in en Big One Classic i ugnen.

Livet leker med andra ord (t o m foten har lugnat sig).

Faen 4-3, just innan jag skulle posta..
Jakten kan återupptas!

Bilden

Har nyligen lyckats komma över nya tidigare opublicerade bilder på gitarrtjuven från yran i somras (tjuven är den tecknade killen på bilden inte Matacz, även fast hans tveksamma början till mustachs ser lite brottslig ut). Gitarren kom ju tillbaka (visserligen en helt annan..) men brottslingen lyckades undkomma. Hoppas nu med denna publicering att nya tips kan strömma in så ett eventuellt gripande kan ske. Förslagsvis till yran 2007. 

Har även som ni kanske noterat fått in lite bilder från London, men mitt sätt att bemästra tekniken på sidan är fortfarande(!) inte så bra så det blev nån miss här och där.
 
Nu tar jag iaf en ny paus i mitt bloggande (troligtvis lite längre än den förra..) och styr kosan mot Oslo för en helgs bravader. Rykten gör gällande att Samme K planerat in en bowling på fredag, bara det lovar ju gott.

Diverse bilder från London

Bjuder på ett axplock av bilder från sensommarn/hösten och vintern i London (p g a brist på tillgänglighet blev det inga jul och nyårsbilder, men försöker jobba på det. Tyvärr visar det sig även att bildförklaringarna fallit bort vilket kan göra vissa lite svåra att förstå, ett tydligt tecken på min orutin)