Cause I´m a hipp-ie, yes I am

image130
- Jag, Linnea och Samme på väg mot Woodstock - 69. Eller mot Myckle -2007. Jag vet faktiskt inte.

Reste en sissådär 35-40 år tillbaka i tiden i fredags och det visade sig vara en härlig upplevelse.
 
Diskuterade (kan även ha varit så att jag bara tänkte detta eftersom jag inte kan erinra mig om vad som sas..)under kvällen vad ungdomar om 40 år skulle ha på sig under ett liknande partaj fast med någon tidstypisk kultur nu som tema. Hittade inget riktigt bra, men det är väl sånt som kanske visar sig med tiden och gör det inte det så fungerar nog hippifest även år 2047.

Idag avverkade jag min första dag med ledighet genom att paddla kanot, sparka boll och uppdatera/trixa med mitt CV inför Oslo. Och nu ska jag äntligen påbörja Sopranos från allra första början. Det här med ledighet är ju kul ändå även om vädret strejkar.

Man skulle kanske vart där ändå..

Nu skulle man egentligen ha suttit i en bil på väg mot storsjöyran med däckbyte, bad i Hoting och allt annat det innebär. Nog hade det varit kul alltid. Får istället nöja mig med en nostalgi-bildtripp som får gå under namnet "best of pissdungen". Jag hade visserligen en kamera även -04, den var väldigt kass men jag trodde ändå att jag skulle ha lite bilder. Men inte. Trist eftersom det då saknas dokumentation på det sk Stefan, Staffan & the Polack året. Om kameran låg i bilen, om bilderna gått upp i rök eller vad som hänt vet jag inte men det blir iaf bara två års tillbakablickar.

2005
 


2006





... Kan iaf trösta mig med att morgondagen inte bara är fredag utan även sommarens sista jobbdag. Med hippiefest i Myckle på kvällen och sen viktigt match i fyrans bottenträsk på lördag kan helgen ändå bli rätt bra. Med betoning på kan.

Inget bra för mig själv

Så var då Oslo spikat till hösten. Förlåt mamma.
 
Även om utbildning lockade så föll valet på Norge, förhoppningsvis med en  medföljande längre resa nångång i vår. Är bara att hålla tummarna att man kommer in nästa år också (vilket jag väl egentligen inte förtjänar eftersom jag nu skippar det..).

Som straff har jag bestämt mig för att skriva ett högskoleprov i vinter. Ungefär som när Sigge straffade sig själv med att äta sand för att han var för dålig i volleyboll. Känns iaf skönt att nu slippa beslutsångesten och bara kunna ladda för nya äventyr.

image107
- Plura hade rödast hals.


Trästocks-sammanfattning då. Sundström var roligast. Marit var bäst. Den norrländska reggaen med Glesbyg'n var intressant även om det var tyvärr 800 grader i tältet. Kristian Anttila, Maya Hirashawa (stavning?) & The Breeze The Breath var mina största positiva överaskningarna. På den andra sidan har Alkberg varit i bättre form och The Concretes gör visserligen bra & fin musik, men tyvärr är den bättre på skiva än vad den var på nordanå i fredags. 


Trästock in i döden

image106


Trästock i helgen, med en som vanligt intressant uppställning. Tror dock det blir skippa torsdagen eftersom det är fotbollsträning och dessutom ska man kravla sig upp och jobba imorn. De band jag skulle vilja se ikväll, typ Henry Chapman och Sofia Talvik är nog inte värt besväret. Eller jo, kanske dom är men jag skiter nog i det ändå regnigt och jävligt som det är.

Band som SKA hinnas med fredag/lördag:
Eldkvarn
Marit Bergman
Kristian Anttila
Alkberg
Of Montreal

Concretes
Stefan Sundström
(16:30 fredag, tight..)
Stallones

Sen tilkommer väl en del mindre (även om dom flesta lokala banden verkar spela torsdag?) och en del andra som man råkar gå förbi. Sen har ju David alltid ett program som brukar vara guidning.

Back to reality.

Ska vi kalla det en era?

Onsdag avklarad och nu återstår då det jag brukar kalla den bättre delen av veckan. Veckorna har en tendens att gå väldigt fort nuförtiden vilket oftast är ganska bra. Men tyvärr har det även smittat av sig på helgerna.
 
Förra helgen var det fredag och sen plötsligt måndag (vanligt syndrom). Hann iaf med att göra byn med Matacz i fredags. En kväll som slutade med bröl-singstar-efterfest hos Elin. Jag firade inga större triumfer, tror inte jag vann en enda match. På söndag for jag & Linnea på Emelie och Peters dop i Sävar (eller Wilmas dop om rätt ska vara rätt). Tänkte då passa på att hälsa på broder i deras nya lägenhet men eftersom dom var i sthlm blev det bara lägenheten som fick besök. Där en delad vinare på något ännu oklart sätt förvandlades till utgång på Rex.

Efter en jämn kamp har det iaf nu vägt över till Oslos fördel. Studierna får nog vänta ett år till. Bara ett år till jag lovar..

Storsjöyran verkar också få vänta ett tag. Siktet är inställt på Wayoutwest i Augusti istället. Känns lite vemodigt efter en tre års era vid pissdungen. Men allt har sitt slut och den här gången beror det bl a på att Manu Chao, The Pogues och Gbg lockar lite mer än republiken Jämtland.

Att både veckorna och helgerna går fort just nu innebär tyvärr även att sommaren går väldigt fort.

Första skivbeställningen på länge anlände också idag. Så ikväll blir det jag, Tom Waits, Elliot Smith, Ryan Adams, och Sällskapet .



Christoffer Andersson x 2?

Satt just sammandraget mellan HIF - IFK på SVT-sporten. Bev lite förvånad när spelarna gick in på planen och det var två Christoffer Andersson i ledet..

Måste blivit nåt fel i det sk systemet. Eller så var det min syn som inte hängde med (väldigt troligt eftersom den är bevisat rätt sämst).

Kan Sundsvall verkligen vänta på en bättre dag?

Har nu suttit ett tag och kikat på boende i Sundsvall. Inte bara för skojs skull, utan mest för att jag fick antagningsbeskedet från universitet idag och får gå journalistlinjen till höst om jag vill(!). Vilket var en kul tisdags-överraskning.

Beskedet innebar också en hel del huvubry, eftersom jag brukar försöka skjuta på såna här beslut så långt fram som möjligt och nu måste jag ju faktiskt komma fram till nåt innan den 27e. Höstkampen som nu verkar stå mellan studier och Oslo kommer alltså ställas på sin spets närmaste veckorna. Som tur är det iaf inte ett pest eler kolara-val utan det står mellan två saker jag verkligen vill göra.

Skulle fortsätta min sommarpratstrend idag med Åsa Linderborg. Ett helt random-val som mest berodde på att jag skulle åka till skell vid halv två snåret. Men hittade först inte frekvensen, sen ringde telefonen vilket fick mina tankar på annat håll och helt plötsligt hade klockan radan passerat halv tre. Ska ta nya tag.

Dagens upptäckt består annars i att gem är väldigt svåra att återfå i funktion efter att man en gång lirkat upp dom. Dom blir som slappa på nåt sätt.

Att jag funderat kring detta tror jag beror på att jag denna sommar mestadels saknar arbetskollega. Blir helt enkelt lite för mycket tid ensam på vägarna (låter nästan som att jag är musiker). Försöker iaf prata med alla gubbar man träffar överallt på dagarna, men det blir ju mest en massa klassiskt ljug.

Bland P1 och facebookar

Har efter många om och men tillslut skaffat en facebook. Kan sluta precis hursomhelst. Troligtvis med lite färre bilder här eftersom detta facebook verkar betydligt enklare, snabbare och ja, roligare att lägga upp bilder på.

Hörde på sommarprat de stunder jag fick sitta i bilen idag. Plura var gäst och pratade om gondoler och kameler men klämde även in meningen "drick nu upp ditt fyllefylle-as, tjofaderittan lambo". Kul. Nu blev Plura den första som fick ha äran att ha mig som sommarprats-lyssnare i år, men hoppas jag nu kommit in i stimmet och att det blir fler framöver.

Nu tar vi helg va? Kan bli en sväng till svängen(fyndigt..) ikväll. Burträsksvängen alltså. Har inte varit där på ca 7 år tror jag, så det börjar bli dags. Regnet kan dock tyvärr betyda att det blir 8 års uppehåll istället.


Åter-född den 4e Juli



  Man säger att Kongo betytt mycket för sms-konsten under stadsfesten.

Är nu så gott som fullt återhämtad efter helgens bravader. Har nu så smått börjat ställa in siktet mot storsjöyran. Även om planerna än så länge ser lite ostabila ut.

Jag & min kamera firade tyvärr inga stora triumfer ihop under stadsfesten. Vet inte vad jag ska skylla fredagens suddighet på (alkohol är ju knappast en ursäkt i det här sammanhanget, eftersom det funkat förr..) men lördagen var helt klart en miss i batteridelen. Nåväl, la upp ett litet axplock av dom bilder jag trots allt tog.

Nu ska jag duscha av mig all den svett jag samlat på mig under dan, och sedan blir det nog fortsättning på mitt nystartade Entourage maraton.

Festivalen avklarad


                                                                          festival

Är lite för seg för ett långrandigt inlägg nu, men bjuder iaf på en praktexempel i konsten att dricka Loka (blev av någon anledning en hel del såna på fredagens småtimmer). Lägger upp lite mer bilder typ imorn. Nu blir det till att ladda för en ny arbetsvecka. Känns sådär just nu, men det är väl bara att repa nytt mod.