Å ena, andra och tredje sidan

Fick högskoleprovsresultatet och det visade sig att jag klättrade upp ett pinnhål. Här därmed antagligen skrivit mitt sista. Om jag nu inte kommer på att jag ska bli lärare, psykolog eller något sånt. Men då måste jag å andra sidan även ha ihjäl mig själv tror jag.

Då är det "bara" att bestämma vilken utbildning/skola man ska ställa in siktet på. Det lutar ju helt klart åt vissa håll, men nu har t ex journalistutbildningen på Södertörn blivit lite av en joker. Tur det ändå är länge kvar innan nån ansökan ska in (som det brukar låta, sen hamnar man ändå i typ Oslo..)

Hade beslutat att inte se nån mer AIK match innan dom vinner igen, eftersom jag mest blir förbannad.
Men nu visar dom ju matchen på canal+ (pay-per view är inte Arne och Ankan klass), så man kanske blir lite förbannad ikväll också.





Så var det slut på det roliga

Slutade 7a av 330.

Men nu får det vara slut på den här beroendeframkallande saken. Blood in Blood out står på turordningen tillsammans med chips & cola (som inhandlandes under dagens korta stund ute i friska luften).

Dagen efter poker

Hade helt glömt bort att internetpoker var så underhållande. Och fängslande, vilket lett till ett minimum av andra aktiviteter denna söndag. Har just avancerat in på ett finalbord i en turnering med 300 personer och väntar nu på att det ska dra igång. Några tecken på ringrostighet efter i princip två års uppehåll syns inte.
 
Än så länge iaf, snart går det väl åt helvete.

Hade väl kanske inte blivit några direkta aktiviteter ändå eftersom det blev en skiva igår som bl a innehöll jägermeister. Drog hem och åt efter hockeyn igår, och passade på att minska innehållet i bag-in-boxen. Förfest hos Johannes sen med Wii-bowling som sedan ledde till den lysande idéen att spela riktig bowling. På något sätt (tror ingen vet hur) blev det istället biljard där jag och Borell visade klass och spöade Johannes och "jag har vunnit skol-DM"-Kim. Och sen den där jävla jägern då.

Näe nu drar vi igång igen. Jag är hyffsat low-stack så det blir nog att göra plågan kort.


Ensam hemma

Med ledig helg och Linnea på andra sidan kanalen passade jag nyss på att dra igång säsong två av Sopranos. Förbannat bra. Sitter och jäser i soffan i min ensamhet.

Blir nog fortsätta på det inslagna soffspåret resten av denna fredagskväll, skönt med lite hederligt slapp eftersom man är inne i den sk "halvskatt-månaden". Alltså man betalar bara hälften i skatt och jobbar därför så mycket man kan. Men har nu fyllt maxkvoten, får inte ta fler extrapass och det blir därför några lediga dagar här i slutet på månaden

Har även funderat på att göra en comeback med lite internetpoker ikväll och spela bort lite pengar.

Kjellvanders "I saw her from here/I saw here from her" är  för övrigt strålande i mörka November. Inte så att den lyser upp direkt, men den passar som som handen i handsken.


Julstämmningen fick mig i år också

Har alltid varit en julromantiker. Kan bero på brist på tragedier vid barndomens jular. Var nere på stan och flanerade för några dar sedan och fick på köpet en början till  julstämmning. Resultatet av det blev en burk pepparkakor (uppätna). Julstämmningen har sedan byggts vidare på och jag känner att den kommer ligga på en bra nivå innan 1 December. Blir t ex en ny runda på stan ikväll, förhoppningsvis slutar den  också med något bra. Åtminstone en ny burk pepparkakor.

Flanera. Bra ord, Almström.

 Känns bra att den här julen kommer innehålla julskinka. Ifjol var det ju brist på den varan. Christmas puddingen kunde inte fylla tomrummet, skorna var alldeles för stora. Känns faktiskt nästan lika skönt att den här julen förhoppningsvis inte kommer innehålla Christmas pudding.

 

Monday Morning

Helgen får ett OK i betyg.
 
Ca 6-7 timmars sömn och dryga 20 timmars jobb. Såg AIK tappa 3-1 ledning och följde sedan upp det med att se Spanien visa Sverige vart skåpet ska stå. Så varför den var OK vet jag faktiskt inte, men den överraskade och blev det ändå.

Vinkade nyss hejdå till Erik och Maggan som nu lämnar Oslo. Trist förstås. Men samtidigt nånting man får lära sig leva med här då folk både till höger och vänster flyttar, reser iväg, kommer tillbaka o s v . Tror omsättningen på svenskar i Oslo en genomsnittlig dag är ganska hög.

Om jag vore en island

Om jag var en ekonomiskt oberoende dagdrivare som levde på stim-pengar från min farsas julhit (läs: Hugh Grant i Om en pojke) skulle jag nog ha mitt huvudsäte i London.

Har under sommaren/hösten lite då och då fått en släng av London nostalgi och det är bara att konstatera att det är en speciell stad. Sen att Linnea ska åka dit nästa vecka medans jag lite lätt avundsjukt  inte ska åka nån annanstans än till jobbet kanske påverkat den senaste slängen. Men jag är inte bitter..

Sedan skulle jag nog antagligen ha ett par/tre andra säten i NY, Rio och Bursiljum. Kan om jag vill göra listan längre men det får vara bra så. Stim-pengarna räcker nog inte hur långt som helst. Särskilt inte om det är farsan som skrivit låten.

Inför stundande EM-kval

Simon Bank rapporterar från Spaniens träningsläger:

"Utöver Carles Puyol, som mest ägnade sig åt att glidtackla eftersom han älskar det, var planen full av fötter som var snabbare än svenskarnas spelarbuss"

Lysande.

Och jag jobbar INTE kväll på lördag, så det blir åka av.

Hela natten långkalsong

Första dagen i långfillingar avverkad.

Bara att blunda då, och vänta på första dagen i shorts.

Med lite tur i livet kanske det sker nångång i Februari/Mars.

Sicken Ouzis

Helgen blev en rejäl resa, men verkar ändå ha överlevt utan större skavanker.

Innehållet har varit lite gott och blandat med bl a trickskidsåkning i trappen på Haxthausen, "shopping" på Grunelökka, Larsson missade flyget hit, 30-års kalasmiddag med heliumballonger och en Ouzo-efterfest.

Samt att det florerar rykten om streaking på Karl-Johan i fredags.

Bra helg helt enkelt i goda vänners lag.


Mamma, jag kommer hem till jul

Det roliga med dammsugning är som bortblåst. Nu är väl frågan om det nångång varit roligt på sin plats, men faktiskt efter att ha nyinhandlat en förra veckan efter ca 2 månader utan var det faktiskt rätt kul. Men idag när jag tog fram den fanns det ingen spelglädje alls.


Jag har även fått julledigt! Mellan 19e och 27e December, vilket ska bli riktigt jävla skönt. Äta lite god mat, leka i snön(?) och bara slappa. Samt slippa värsta julruschen på flygplatsen, har hört och förstått att den kan vara lite otäck.

Att lägga pengar på en dammsugare är förresten en av dom mest tråkiga investeringar man kan göra.

Idag byter jag abetsgivare. Till Röros och rörigt är just vad det lär det bli. Samma jobb men annat namn på kläderna och utstyren. Förenklat skulle man skulle kunna säga att Northport delats på två och många av dom rutinerade herkarna (läs: Skamme och Almström) är inte mina arbetskompisar längre. Får se hur det här går..

Idag anlände Berre och Nyströms till Oslo och imorn kommer Larry, om jag  nu förstått rätt. Kan bli en tjuvstart på festival-helgen ikväll efter jobbet, innan det brakar det loss på fredag.


Bio + Popcorn(?)

Blev oväntat mycket ambassadörs-snack när Linnea och Anna var här på besök. Mest positiva saker fortfarande och jag har svårt att se nackdelarna. Men mer om det nån annan gång.  Nu har besökarna lämnat Norge och helgen får väl beskrivas som lyckad tror jag, även för mig som mest var på jobbet. Hann ju med en bra utgång i lördags efter en snabb förfest på flygtåget hem.

Nu väntar Oslo med spänning på att grabbarna ska komma hit och göra byn nästa helg.

Filmen We Own The Night väntar under tiden på att vi ska se den ikväll. Samme och Hannas bjudmiddag blev förvandlad till en bjudbio. Inte mig emot, ser verkligen framemot att krypa ner i en biosalong med en 22-liters cola och en hink popcorn (jag är ingen popcorn-kille egentligen och risken att jag köper det är rätt liten, men det ser så bra ut textmässigt med bio + popcorn).

Ja. Efter krångel och krångel har jag nu mitt norska nummer igen.


Fredagkväll och dans i folkets park?

Lite bak-och-fram känns det att gå till jobbet en fredagseftermiddag. Tänkte på det igår när jag strax efter två var på väg till jobbet. Man brukar ju snarare ha slutat jobba vid den tiden och tagit helg. Vid 7-4 jobb är det visserligen ett par timmar kvar av arbetsdagen, men på det mentala planet tar man helg senast vid lunch på fredag.

Ikväll är det iaf mys-lördag på jobbet. Bra pengar och i princip inga plan som landar mellan 17 och 22. Kan bli en bra pokerturnering med andra ord. Och sedan bli det nog några kalla efteråt för att hinna vara lite social med tuisterna som är här.

Nej. Har fortfarande inget norskt nummer, men efter krångel och krångel räknar jag med att få det i början på nästa vecka. Säg måndag.


E du ambassadör

Vad gör man egentligen när man är ambassadör?
Det är dagens fråga. Omgiven av ambassader var det oundvikligt (passerade Grekland, Bulgarien och Belgien när jag nyss var och handlade). Det handlar väl på något sätt om att vara sitt lands ansikte utåt i ett annat land. Ska kolla upp vad man ska gå för utbildning och hur högt intag det är.

Fina hus har dom också, ambassaderna. Linnea påstår dessutom att dom, ambassadörerna , får begå brott andra villkor än oss dödliga (om jag nu förstod det rätt..). Tveksamt, men ändå kanske ett argument.

I helgen nalkas besök till vår Halloween-prydda lägenhet. Då Linnea, a k a Bursiljums stolthet (visst var det så?) och Anna M kommer. Ska bli kul, även om jag tyvärr jobbar rätt mycket och ska tillbringa fredag, lördag och söndagkväll med Skamme på Gardemoen.