Fri sprit & taxi hem

                image134

Johns bjöd på skiva igår, och blev en riktigt bra tillställning trots att Anton faktiskt var där. Precis lika stökigt som man kan förvänta sig vid fri öl.

Såg AIK på Hauxthasen innan, och vinsten där var ett tecken på att kvällen gick i rätt riktning.

Idag har man varit välförtjänt seg, och i princip inte fått ett jota gjort. Ska se senaste Beck-filmen, kändes som ett bra val eftersom det är söndag. Beck och söndag är lite handen i handsken. Film och söndagar överhuvudtaget.


Karl-Alfred

Passande nog fortsätter jag spinna vidare på föregående inläggs rubrik och slår idag ett slag för potatis, torsk & spenat. En maträtt som legat lite i glömska de senaste, säg tio, åren. Är väl främst spenat som fått oförtjänt skit genom åren. Jag har aldrig varit fiskälskare men just nu känns det som att spenat och potatis kan få vilken fisk som helst att bli ätbar eller t o m god. 
 
Så om du nångång ska lyssna på råd från denna blogg så är det nu, genom att laga denna underskattade maträtt.

EDIT: Efter att ha läst igenom inlägget inser jag att det blev lite mycket hallelujah över det hela. Så JÄVLA gott är det faktikst inte. Men klart dugligt som fredagslunch:

Soppatorsk

Man skulle nästan kunna tro att jag är ledig och inte har nåt bättre för mig, eftersom jag just spenderat en halvtimme på facebook och nu mäktar med ett blogginlägg efter ca en veckas upphåll. Låt er inte luras, har bara en hederlig sovmorgon. Imorn ska jag bryta mot nån sorts arbetslag då jag jobbar 8e dagen i sträck.

Guillou (är nästan säker på att det var han), sa en gång att skrivkramp bara är för amatörer. Och eftersom jag inte är det minsta proffesionell är det nog det jag drabbats av därav nyhetstorkan.


Springing in the rain

Ledig. Efter sju dagars gnetande, och sen imorn bär det av igen!

Har just varit ute på löprunda genom Frognerparken i ett uppfriskande regn. Nu blir det till att se Entourage och äta gröt & lingonsylt. Och få tillbaka naturlig färg på benen. Shorts var skönt men lite kallt.

Tänkte ikväll hitta en pub att se Barca på, nu då Champions league drar igång på riktigt. Sportsbar?

Nån som har en soffa att ge mig förresten? Saknar nämligen en.

Så här skönt var livet för ett par veckor sen, del II

image133

"Just when I got out, they drag me back in"

Just kommit ur "gå upp tidigt på morgonen"-dimman trodde jag när kom hem idag och schemat var tomt inför imorn. Då hörde jag Manu spelas från telefonen och dom ringde och frågade om jag kunde jobba (att det var ett tidigt pass behöver jag väl inte tillägga..).

Gudfadern III står tillfälligt på paus (därav inspirationen till rubriken), och nästa helg har man plötsligt tre timmar mer söndag över. Känns redan nu lite tomt.

Annars då? Jo igår var det mycket folk som drack öl. Jag däremot låg hemma och åt chips och såg "Svensson, Svensson". Åja, värre har det varit.

Planerar nu också en lite Sverige-resa för att parkera Starleten i Bursiljum över vintern. Nångång i Oktober är målsättningen. Den gamla sanningen att målet är ingenting, vägen är allt känns lite avlägsen. Det viktigaste är faktiskt att motorn inte kokar sönder . Då får vägen vara grus, asfalt, isig (helst inte så mycket bara) eller vad fan som helst.

Inne i dimman

Kommit igång och jobbar nu tidiga pass åtminstone fem dagar i sträck. Med varierande uppstigningstid efter 4.00. Begreppet gå in i dimman har fått en ny innebörd.

På fritiden bråkar jag med facket. Det har ju bara gått snart fyra månader sen jag gick arbetslös i början på sommarn, några veckor innan jag började på ske-kraft. Helt jävla otroligt vad mycket tjaffs. Lasse Kongo skulle bli vansinnig och jag tror nästan jag blir det snart också.

Annars trivs jag bra både med jobbet, staden och lägenheten.

Har skaffat mig ett bankkonto också. Rekomenderas att göra det i Norge istället för England. Smidigt, så nu kan di norske kronorna börja rulla in. Så snart kanske jag börjar trivas med min ekonomi också..


Så här skönt var livet för ett par veckor sen, del I

image132

Sånger från en varm källare

Har just avverkat första arbetsdagen med pröjs. Vilket efter tvåveckors kursande utan betalt känns bra. Har även fått ett efterlängtat norskt personnummer vilket betyder att jag nog kan öppna ett bankkonto så att jag även kan få pengarna jag tjänar. Känns också bra.

Ikväll blir det fortsättning på Gudfadern-söndag. Lite av en höjdpunkt eftersom det  är tvåan som står på tur.

Sen ska vi ju också till EM och stå på pallen. Var och såg matchen på Saras(alt Klaras, tror det var Saras..)-Telt, med bra stämmning. Nu borde man ju nästan kunna säga att det är klart. Lär visst bli århundradets partaj..
 
Korta reflektioner:
Petter Hansson borde jobba mer på Mjällby-looken. Då kan han nästan bli lite kult iaf(för särskilt bra är han ju inte egentligen?) och Rade Prica är väl rätt onödig i ett svenskt landslag. Och Zlatan var verkligen Zlatan!

När breibanne kom till byn

Efter att budbilen levererat vad dom lovat i afton har vi numera även uppkoppling här i källaren. Känns skönt. Kanske ytterligare(?) ett lyft för bloggen.

Har idag gjort första av tre praktikdagar på Gardemoen. Min teamleader hette Anton Andersson men det gick bra ändå. Dagen förflöt snabbt och Anton var faktiskt ganska duktig på att lära mig hur saker & ting ska gå till.

Har abstinens-surfat lite för länge, så nu ska vi ut på promenad och köpa lite bröö.

Samme och Hannah har förresten inkvareterat sig här tillfälligt också efter en natts tågresa, men har i inte sett till dom så mycket.


Ring mig..

Har nu (inte en dag för sent) nu skaffat norskt nummer. Så till er som vill kontakta mig finns jag på 0047-9912453.

Bredband har jag färemot inte skaffat än, men det beräknas vara levererat på onsdag.

Hade.