Börjar röra på sig

Sedan sista dagen på Gardemoen den 8e har tiden rasslat förbi. En way out west, lite lutande torn och rödtjut i italien, en kräftskiva utan kräftor på Liljeholmen och knappa två veckor hemma i byn. Och nu är det då dagen före första skoldagen.

Så det kan gå. Lite orolig för allt vad inspark innebär. Och att jag imorgon ska försöka få tag i mina lägenhetsnycklar innan 10:15 då min akademikerkarriär ska ta start.

Bara att tuta och köra!

I spåret av min MacBook

Brukar för det mesta kolla mina leveranser åtminstone en gång under resans gång men har nog först nu insett storheten och spänningen med att spåra paket. Ett intresse som förhoppningsvis nått sin peak under de senaste dagarna.

Mest beroende på att det denna gång varit en perfekt mix av rädsla och förtjusning. Rädsla att den inte skulle hinna komma igår och att jag därför skulle vara 40 mil härifrån när den väl anlände . Förtjusning eftersom leveransdatumet ganska länge stått på 29/8.

Så vad hände? Jo datumet ändrades inte oväntat till 3/9 och efter ett samtal med kundsupport har jag fortfarande inte riktigt koll på vad som kommer ske. Till dess underhåller jag mig med fortsatt spårande.

Senaste nytt:
BROMMA,
SE
29/08/2008 7:20 I TRANSIT


Nu ska nog gamm-dieseln hålla

Fixar-Frasse lagade idag ihop Starletens framdörr med silvertejp. Det inbillade resultatet blev att den nu smyger fram längs vägarna. Från insidan räknat alltså. Radion har aldrig hörts mer tydligt.

Kan hoppas på rena rama jungfrufärden till Sundsvall på måndagmorgon. Men i verkligheten blir det att i vanlig ordning hålla tummarna att den tar sig hela vägen i mål.


Piggare, gladare och mer social?

Glädjebesked då det blir mörkare och kallare för var dag.

Men inte urindrivande, tja, jag är skeptisk. Jag tycker annars att kaffedrickande och nödighet sitter ganska fast ihop. Står visserligen att man kan få magproblem om man övergår normal konsumtion, men det är ju lite av en annan sorts nödighet som kommer då.

Kanske mest är psykiskt. Får se om det blir ändring nu när jag vet bättre.


Första, andra, tredje!

Fyndade ett par inlines för 70 bagare på auktion idag. Kan mycket väl ha varit sommarens klipp.

Mera auktioner åt folket. Hittade också en minibar från Malmia för 150 som farsan gladeligen köpte av mig och plaserade i bastun, Kan under kvällens surströmmingsskiva visa sig varit sommarens näst bästa klipp.

Här är polisen

Säga vad man vill om polisen.

Nog känns det tryggare att ha en utbildad närpolis i krokarna än ett medborgarde som tycker att vi borde införa dödstraff och livstid som i USA (för där funkar det ju uppenbarligen bra?).

Har just sett Här är Polisen, en svensk dokumentär om polisen i inlandet. Både underhållande och intressant. Var kom pengarna ifrån innan alla nedskärningar. En del saker får helt enkelt lova att kosta. Även om det är mer fikarast och nedlagda utredningar än biljakter och avstyrda bankrån betyder det nog mycket för ett samhälle att polisen finns på plats. Inte 20-30 mil bort.  Trots att risken att åka på 300 kr böter för en olovlig regskylt på skotern ökar.


- Men du finns härfågel här?
- De hör du ju på namne! Härfågel? Klart an finns här!
Fikarumshumor när den är som bäst.

Vatten under broarna

Ja här har det inte varit mycket action senaste tiden. Sedan sista arbetsdagen avklarades förra torsdagen har det stått semester på schemat. Och det tar tydligen mer tid och fokus än man kan tro.

Nu återstår några sista finjusteringar som bankbesök och nyckelöverlämnning innan hyrbilen börjar leta sig norrut längs vägarna. Vilket betyder att Oslo-året nått sitt definitiva slut. Lite både och, men med en flyttstädning i bakhuvudet känns det ganska skönt att vara på väg.


Way Out West Playlist

                                         

Pocahontas, Marlon Brando & me

Way out West biljetter bokade idag. Vilket betyder att till min konsertsommar som hittills består av Bossen och Maiden snart även kan tilläggas Neil Young. Riktigt nöjd. Mest gubbar, gubbar, gubbar visserligen men det är bara sån jag är. Nu blir det visserligen en del andra band på västkusten då festivalen har ett ruskigt starkt startfält. Och dom har inte alla passerat 50.

Som jag varit inne på tidigare medför värmeboljan en motivationsbrist på allt annat som inte innefattar att ta det lugnt. Idag har lite regn satt stopp för finväder-streaken och då sitter jag ju här igen. Börjar t o m klia lite i fingrarna på att pussla ihop en Way out west-playlist.

Men tyvärr har jag jobbhelg (sista på ett bra tag förhoppningsvis). Och jobbar egentligen nu. Eller har betalt kanske det hellre kallas. Är bara hemma på powernap och uppfyllning av matlådan så bär det snart av tillbaka till Gardemoen för en fortsättning på monsterpasset. Så playlisten får vänta.