Lagesrapport en mulen formiddag

Da har varan vistelse pa Koh Tao borjat ga mot sitt slut och vi aker inatt vidare mot Phi-Phi for att mota lite andra manniskor och se lite andra strander.

Lite for mulet och lite for regnigt vissa dagar ar val nackdelen hittills, annars ar det bara fint. Tog idag en thai-massage, och knackte ut ryggen rejalt. Lite ont fick man sta ut med, men det var anda vart "besvaret".

Bilder ocksa. Jag lovar inget sa har jag inget sagt, eller vad man nu sager. Men ska forsoka ta tag i det under helgen.

Med moppar pa crusing

Stegade imorse ivag och hyrde oss varsin vespa. Cruisade sedan stolta ivag i rena MC-gang stilen med "shark bay" som mal.

Visst kom vi oss ocksa dit och hade en riktigt skon dag dar med apor, sol och harlig utsikt. Men inte utan vissa hinder pa vagen. Linnea synade i princip ett dike och blev nagra baht fattigare och nat skrapsar rikare. Samme rakade ut for en s k suicide-dog. Alltsa en hund som kastade sig framfor ahns moppe, och Sammes undanmanover gav en skrapad ta som tack. Men mopparna ar i a f aterlamnade nu och alla ar vid liv utan storre men.

Ska ta mig en kall ol nu. Solen lyste som sagt bra idag efter tva mulna dagar, och min mage ar darfor valdigt rod.


Utan magkansla i varmen

Har hunnit hamta igen sig med rage och jetlagen ar sedan lange bortglomd.

Igar var vi pa en nationalparks-o och snorklade lite. For att vara nationalpark var vattnet lite val smutsigt och stranden luktade fisk. Men det fanns en grym utsiktsplats om man besteg ett berg med hjalp av plockepinn trappor vilket far ses som lite av hojdpunkten med den korta utflykten.

Min mage ar som vanligt i lite av ett uppror. Tror att han i samma veva som jag bokar en biljett nagongstans borjar protestera. Medans smaklokarna inte ar frammande for goda och starka saker far magen min ses som lite konservativ.

Idag har det varit ratt mulet och nu regnar det t o m, men eftersom stora delar av sallskapet blev lite roda igar sa gor det inte sa fruktansvart mycket.

Ska forsoka mig pa lite bilder snart.


Utan boende i Pha-Ngang

Efter ca ett dygn pa flyg, bat och buss nadde vi i forrgar Koh Pha-Ngang. Tyvarr kom vi dit i samband med fullmoon da on ar fullpackad. Trist nog hade vi aven haft detta lite pa kann, men trottheten (kan val skylla pa den) gjorde att vi kopte lite grisen i sacken och tankte "vafan, det loser sig alltid". Visst gjorde det ocksa det men det var i grevens tid och efter alltfor lang promenad.

Kan sakert beratta hela historien nangang over ett par pilsner, men om vi sammanfattar det sa var vi pa vag till piren for att  att invanta en morgonbat darifran da slumpen/turen gav oss ett hotellrum. Da hade vi i princip overallt fatt hora "everwhere full" och bl a blivit erbjudna sova i ett internetcafe och pa nan typ av wettexdukar.

Morgonen efer lamnade vi doch fullmoonparty-on och begav oss till Koh Tao for att mota upp Samme och Hannah. Solen skiner, olen ar kall och gubben i manen, han ar full.

Utan Visa-kort i Hagsätra

Långhelgen i Sthlm börjar lida mot sitt slut, och imorn går semestern vidare söderut.

Är väldigt nöjd med tiden här och känner att jag hunnit uträttat, om än inga stordåd, men åtminstone en respektabel summa. Lördagen blev en rejäl skiva med mycket rödvin och sång samt människor man inte sett på ett tag vilket alltid är kul.

Igår lämnade jag endast Johannes lägenhet för att köpa skräpmat och det blev iställt filmdag och filmkväll. Idag valde jag att utnyttja hufvudstaden lite mer och tog först lunch med broder, sedan lite planlöst irrande och inhandlande av nödvändigheter (som iPod-laddare och lösögonfransar). Sedan fika med Johannes och Davve innan vi mötte upp mina kära idéhistoriekompisar för ett par pils.

Resekamrat Jonas berättade att han blev uppringd av Quatar-airlines som hade undrat om vi verkligen ville ha Bland-meal då det främst var avsett för gammlingar utan tänder och folk som opererat tarmen (eller nåt sånt). Snäll som han ändrade han inte bara sin utan även min (hoppas jag..). Varför vi valt det har jag inget svar på, då jag uppenbarligen inte alls visste vad det var.

Dagens höjdpunkt var dock att mitt Visa-kort någongång under dagen blivit avmagnetiserat (för andra gången på typ en månad!). Takskig tajming då jag har ett norskt kort befinner mig i Sverige och åker till Thailnad dagen efter. Kan ju bli förbannat för mindre. Så nu reser man dit utan bankomatkort. Hoppas bara bankdosan inte bryter ihop också.

Helt jävla ledig

Tror jag snart ska öppna kapsylen på en kall öl och bara njuta. Nu ska jag inte lyfta en väska förutom min egen (och säkert Linneas då och då) på nästan fem veckor.

Eftersom jag bokstavligt talat skickade iväg Linnea med ett flyg till Sverige igår fick jag fira Valentines day helt solo. Med chips och öl som överraskande låg hemma och väntade på mig (omtänksam flickvän..) samt hockey. Kändes lite som alla hjärtans dags raka motpol. Men det har ju alltid varit en överskattad tillställning enligt min mening.

Ryggsäcken är packad nu iaf. Skål!

Tvättning i vardagen

En ny vuxen/sambo-grej jag kom på idag är att aldrig ha en tom tvättkorg. I min ungdoms dagar blev det i regel en (max två) tvättningar och sen var tvättkorgen tom. Nu däremot spelar det ingen roll hur mycket man tvättar, det är likförbannat en massa kvar. 

Handdukar, sängkläder, röd tvätt, vit tvätt, kemtvätt. Tar ju aldrig slut. 

Men jag gör annat också. Ska boka om min Sthlms flygbiljett till lördag istället för söndag eftersom Gruvan lovat festligheter. Och det tyckte jag lät roligare än jobb

Att ha helg ska vara som en schlager

Ännu en helg har hunnit passera revy. Hände väl inget större.
 
Hawley Arms i Camden Town brann visserligen ner, vilket kändes riktigt onödigt. "The best pub ever" som Sammes chef brukade säga.

Vi spenderade lördagen hemma med melodifestival. Något hundraprocentigt engagemang var det väl inte riktigt, då det var både matlagning och lite FM samtidigt. Ett skapligt nöje om man har lite vin också. Att musiken är så förbannat dålig är antagligen det mest underhållande. Höll på Michailoff (som förstås åkte ut först) och Christer Sjögren som hade visserligen hade en oerhört dålig låt, men det kändes rätt att han gick vidare.

Träning och jobb nu. Sen tänkte jag faktiskt vara lite ledig imorn. Kanske köpa ett par shorts och betala räkningar.

Dagdrömmar om värme

Blev en snabbsväng ut efter jobbet för att skåla och säga adjökens till Lasse Kongo som imorse lyfte mot Sydamerika.

Själv har jag insett att om två veckor sitter man förhoppningvis i närheten av ett hav i trettigradig värme. Bokade nyss en vidare flight från Bangkok till Surat Thani samma dag som vi landar. Förra gången jag var där hatade jag stället, men det berodde mer på missade och väldigt försenade tåg än på själva stället. Sen är tanken att inte bli långvariga där utan att ta sig ut på nån ö ungefär lika snabbt som blixten. Ja, jag längtar. Igår nådde mitt missnöje mot allt detta slask en peak.

Snart dags för jobb igen, det är lite det som gäller fram till nästa lördag.

Idag är det iofs ganska fint väder, och inget slask vad jag sett. Men jag har inte  kollat så noga.

Weekend i lilla London

Är tillbaka i Oslo och sängen efter en livad, blåsig och hektisk helg i Göteborg.

Hockeyn gick inte över någon förväntan och och det känns som att kontokortet gick lite väl mycket under lördan (har inte vågat kika på kontot än) men i det stora hela blev det en rätt lyckat weekend.

Ante hade en väldigt bruten handled men ställde upp bra ändå. Som tack för husrum o s v fick han en diskning.

Upptäckte mig själv med att bli lite irriterad över Frölundas försöka att ha NHL-inramning på matchen. Hockey ska ju vara passion, kultur och ..hockey. Den här kommersiella delen med reklam istället för musik i avbrotten, "kyssar" i publiken och matchens tre stjärnor (vad är det fel på matchen s lirare?) är ju bara blaj. Näe, låt den plastiga biten stanna på andra sidan atlanten och ta vara på dom bra delarna istället. Får erkänna att stämmningen i hallen (förlåt arenan) var riktigt bra däremot, iaf i tredje perioden när Frölunda började vinna.

Nu ska jag ge mig ut på transfermarknaden i FM. Har just lämnat Liverpool för nypromotade Leeds efter sex framgångsrika säsonger, som avslutades med en trippel. Stora fördelen med FM istället för poker som tidsfördriv är att där blir det i slutet oftast vinst istället för tvärtom.

Goa bananer

Godmorgon.

Regnet faller utanför fönstret, och går historien i repris är detta regn snöblandad ute på Gardemoen och då finns risken för en mindra storm och helvete precis som igår.

Men jobb ikväll, sedan blir det upp tidigt imorn för en buss mot gbg. Planen är är att sova sig hela vägen dit och vara på plats i så man hinner med uppvärmining och stretching inför AIK - Frölunda i Scandinavium.

Sen firar vi att Renberg avgjorde genom att dricka pilsner och göra avenyn väldigt osäker.

Blir goa bananer. Som vi säger på västkusten.