Vilken gate är den bästa?

Avigt nog har det äntligen blivit måndag. Jobbat kväll hela helgen och två av tre kvällar har slutat
med "tre snabba" på Stargate där vid ett-tiden. Och dom tre snabba har i vanlig ordning blivit lite mer än tre.

Ska försöka ta mig på gymet och se om den här segheten går träna bort. Känns inte ett dugg spännande.


När fru Fortuna vänder ryggen till

Har varit lite motvind idag. Att klockan ringde 04:40 efter två lediga dar var redan där ett illavarslande tecken.

Sedan fick jag efter några om och men veta att jag inte skulle få tillbaka  mina skattepengar nu (lång historia kort: blev nån bugg när jag bytte arbetsgivare och jag har betalat 50% i skatt nov/dec) utan skulle få vänta till våren nångång. Visst ett sätt att spara men jag föredrar det mer traditionella att få min lön på banken.

Sedan på väg hem skulle jag handla på ICA men i kassan totalvägrade mitt kort funka. Eftersom man mer eller mindre slutat med kontanter fick jag lite skamsen kila iväg mot en bankomat. Men efter två nitar även där ("ditt kort fungerar ej") fick jag istället lomma in på banken, där jag och hon i receptionen konstaterade att det inte funkade helt enkelt och beställde ett nytt. Jag frågade om det gick få lite kontanter eftersom jag hade en kasse mat väntandes på ICA, vilket hon tyckte var lite pinsamt (tror hon menade situationen och inte jag). Fick iaf pengar och stegade sedan som en förlorad son in på affären igen.

När jag sedan kom hem (ett bra tag efter beräkning) var cykel- och lägenhetsnyckeln som bortblåst. Stod säkert i fem-tio minuter och letade igenom fickorna under svordomar innan jag hittade dom.

Så när valet ikväll stod mellan norrlandsderby eller pokerkväll med jobbpolare var valet inte så svårt. Med den tur man haft idag kändes inte spel och dobbel helt rätt. Synd för AIKs del antagligen.

Kultur i januarikylan

Har idag varit kulturell och gjort ett besök på Edward Munch museet tillsammans med två "sjuklingar" från H&Ms lager. Hittade mig även en favorittavla som hette "the first drink" innehållande en röd och en grön gubbe på barhäng (kanske inte så beskrivande, men jag lyckades inte googla fram en bild).

Som vanligt blev jag mest fascinerad av tavlorna med gubbar på. Jag och den av sjuklingarna som jag är tillsammans med konstaterade att detta är något som följer mig. Spelar ingen roll vad saken gäller, gubbar är lite av ett favoritobjekt. På t-shirts, i böcker, som artister o s v. Vet inte vad det beror på, men så är ju jag inte psykolog heller.

Hoppas detta inte är något farligt.

"Skriet" har jag också sett idag. Den hittade lyckades jag googla fram en massa bilder på, men det kändes inte lika kul.

På tal om kultur och sånt var vi förra veckan och såg en pratglad Christian Kjellvander. Pratglad endast i jämförelse med de två tidigare gånger jag sett honom. Vilket inte säger så mycket eftersom han då inte sa flaska. Men förutom ett gäng "tack så mycket" bjöd han den här gången även på ett par historier. Bl a om en föreddeting till indian som ville visa dinosaurie-fotspår och om när han försökte handla braj av en rastafari i Portugal (detta efter han skrev låten med samma namn, ingick även det i historien).

Spelningen var bra och dessutom på en lite mindre rockklubb vilket gav den mer känsla. Sånt gillas också. Ska det inte vara arenarock (här tänker jag inte på Kjellvander då) kan konserter lika gärna få vara på lite mindre lokal och lite mer känsla.

Julebord

Bara grejjen att ha julbord i januari kan ju på papperet se lite misslyckat ut. Att sedan folk på jobbet varit minst sagt överpeppade talade för att arrangemanget skulle spåra ur. Men vad jag vet blev det inte så mycket skandaler, utan dom flesta (och däribland jag) verkade klara sig levande ur spektaklet. Finns fortfarande en risk att det blir motbevisat imorn när man säkert får höra en och annan historia.

Inget julebord (lika bra det kanske..) direkt men jävligt god mat. Lite drikkebonger, dans och en herrans massa tal hit och dit (där Anton var en av dom flitigaste).

Slutade med en taxiresa tillbaka till Oslo på morgonkvisten. Och idag har det blivit kurering med skräp, film och en utbäddad bäddsoffa.

Kurser, kaffe & kanal +

Wohoo. Är mest på kurser hela dagarna i ända. Uppdateringskurs idag och imorn sedan pushback-kurs onsdag, torsdag. På Fredag blir det sedan vanligt jobb som avslutning på mina tolvdagar utan ledighet. Antagligen bryter det mot några arbetslagar men eftersom det mest var kursdagar påstod att dom var lovligt. Själv är jag tveksam.

Så efter torsdag kan jag börja säga att jag kör plan. 
"Det är jag som "kör" det här planet", ligger bra i munnen.

På lördag är det sedan "julebord" med jobbet såhär lagom till januari. Har alla förutsättningar att bli en livad historia.


Så nu vet ni i princip hur min vecka ser ut. Kurs, kaffe och god lunch.


Ska nu iväg och köpa lite gifflar inför AIK - Timrå på Haxthausen.


Kompletteringar och annan skit

Har nu blivit inbokad, som det heter på norsk, startleder och lastekontrollkurs torsdag, fredag. Ska bli kul och dessutom ett plus på CVet. Trist däremot att fredag, veckans enda lediga dag gick upp i rök..

Missade några självklara kategorier på årslistan såsom årets film och tv-serie. Film funderade jag faktiskt på ett bra tag, men lyckades inte komma fram till något vettigt. Tänkte först på Departed men den kom väl redan 06(?). Bästa biofilm var annars 300, att jag sen såg den på den frbannat stora och ljudmäktiga iMax förbättrade den atnagligen ytterligare ett snäpp. Jesse James är också en kandidat, klart snyggast, men jag var så jävla pissnödig hela den. Svårt som sagt, inte blir det bättre av att man inte vet vilket år som vad kom.

Tv-serie får bli Sopranos som jag brjade se från grund och botten. Säsong 1 och 2 känns väl visserligen inte så 2007 men sista säsongen gick ju av stapeln förra året så helt fel är det ju inte.

Ska däremot ge mig på en top tio skiva lista snart.

Såg annars AIK - Södertälje igår och blev riktigt less.

Året som gick

Årets stad: New York. The big apple var precis lika häftigt att vara i som jag väntat mig. I´ll be back som Arnold skulle skrivit.


Årets äldsta: Skamme. I vanlig ordning. 2007 var året då han blev ännu ett år äldre.


Årets match: Danmark - Sverige 3 - 3, och ingen hängde riktigt med i handlingen. Och dess motsvarighet på det lokala planet (nåja, men om man verkligen försöker) Mjövallen - Burträsk 4 - 4. Hade bara Mjödvattnets IP haft fullständiga rättigheter hade någon säkert försökt sänka domarn där också. Gjorde även mitt enda mål i en annars väldigt medioker säsong.


Årets "bättre lycka nästa år": Mina studier.


Årets luriga: Vakterna på i slottsträdgården här i Oslo. Lyckas alltid gå förbi när dom har någon slags övning (för vad?) och blir alltid lite smårädd att jag ska råka gå i vägen eller göra nåt misstänkt. Att dom verkligen har vapen känns inte det minsta tryggt.


Årets bästa dag att gå till jobbet: Nyårsdagen. Såg inte ut som en vinnare på förhand, men att lämna oredan på Achilles Road och den hatade, i vanliga fall ljusbeiga heltäckningsmattan bakom sig på morgonen och veta att det iaf skulle vara ganska rent när man kom tillbaka kändes rätt skönt. Att först gå på det blöta tjärtaket och sen på mattan var ingen bra idé. Inte heller att ha öppen taklucka när det regnar.


Årets sommar: Regnig.

Årets skiva: Får bli Springsteens Magic. Ganska hård konkurrens, tror nästan jag måste sammanställe en topp tio en annan vacker dag. Men antal spelningar på iTunes ljuger aldrig.


Skulle även vilja ge priset för årets spelning till samme man, men jag är inte hundra på om det var i januari eller före nyår jag och samme såg honom på Wembley arena. Förhoppningsvis kan han bli årets spelning 2008 istället.


Årets internetfluga: Hade planen att bli ekonomiskt oberoende bloggare gått hem hade jag stolt kunnat skriva ebbat.blogg.se här. Nu får det istället bli detta beroendekallande facebook, tyvärr utan konkurrens.


Inte årets blogg: Skulle kunna vara många t ex denna, men jag måste ändå välja Tomas Ros på aftonbladet. Aftonbladet ska ju ändå föreställa Sveriges största kvällstidning och det här är vad dom kan erbjuda. Kom igen.


Årets mat: Julskinka. Efter ett julskinksfattigt 2006 i London var den bättre än nånsin denna jul. Ångrar bara att jag inte köpte med mig en till Oslo och det nya året.


Årets "så kallade": Den s k "Bergskedjan".


Årets mest saknade: Londons pubkultur och Guinessen. Saknaden kommer över mig då och då, inte så att jag vaknar svettig mitt i natten men det har gått så långt att jag t o m kan tänka tillbaka på den "lokala" ganska oglamourösa 3 one 7 och dess blöta hamburgerbröd med ett leende.


Årets mest saknade 2: Storsjöyran. Något gick snett i planeringen och det blev ingen pissdunge 2007.


Årets hatade: Alla dess jävla 73 kilos korvjumpabagar från diverse östeuropeiska städer. Ja, jag jobbar alltså på en flygplats och lyfter många väskor på en dag.


Årets bil: Starleten. På redan lånad tid tog den oss med packning till Norge, väl där kokade den ett par gånger och tog sig sedan tillbaka till Bursiljum. Strongt. Laddar nu som mest för en storartad comeback till sommaren, men enligt senaste rapporterna är den tveksam.


Årets bokning: Jag och Linneas biljetter till Thailand 19 feb. Genast kändes januari och februari mindre långa & jävliga.


Årets Cule: Näe. Får fan bli bättring först. Möjligtvis Messi.


Årets läsning: Antes julklapp till Danne: Den ocensurerade historien om Punkens historia: Please kill me. Lång titel och bara bok. Sen, även om jag tycker han skenar iväg lite väl mycket i sista boken måste Stieg Larsson vara med på ett hörn. Sträckläsning när den är som bäst.


(nästan) Årets comeback: Min nätpoker comeback som började strålande och sakta men säkert gick utför. Med ca 6 dollar kvar på pokerkontot några dar före nyår tog jag en icke tidsbestämd timeout. Jag kommer kanske tillbaka en vacker dag. Med 25 nya friska dollar att offra.


I väntan på en helg

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Inser att det gått  några dagar av 2008 redan, men inte fan har det blivit någon krönika för det.

Tog ett tag att bli människa efter nyårs och körde ett 13-timmars pass på jobbet igår,  men efter midnatt har jag en ledig helg framför mig. Och då ska 2007 sammanfattas som aldrig förr. Hoppas jag.

Nu ska jag äta lite chorizo, innan det blir gym före jobbet. Har insett att beach 2008 faktiskt börjar om ca en och en halv månad så det är dags att komma ur jul-koman.