Festivalstängt

Efter några dagars kurering i sviterna från en lyckad midsommarhelg.,
 
..nu kör vi festival istället!

Sen börjar detta semesteräventyr gå mot sitt slut. Men det tar vi en annan dag.

Axplock från midsommar

Låter några få urvalda bilder visa midsommarhelgs-vägen.

Antons Stuga, traditionsenligt på Onsdagen:



Midsommar, Bureå båtklubb:

Midsommarstängt

Det här var kuken nu ska jag supa mig knall på midsommar, som Glenn skulle ha sagt.


Sommarens playlist..

..So far iallafall. Sen får vi se om det blir några ändringar allt eftersom sommaren lider.

Bestämde mig för att stanna på 30 låtar. Så det är ju fullt möjligt att några får sparken efter att nya sjärnskott dyker upp. Kan ju även vara någon som faller bort på sitt eget grepp då man fort kan lessna och jag inte riktigt hunnit lyssna igenom alla tillräckligt mycket för att veta om dom står pall en lång, varm och blöt sommar.



Om det nu går läsa. För er människor som inte just skaffat linser och därför har supersyn.

Jag kommer i skrivande stund på att klockan är mycket och att jag tog ut linserna för en timme sen. Så då ska det nog gå bra.

Nog var fredagar bättre förr..

..när man kunde knäppa upp första pilsnern till Aftonbladets pulsbilaga.

Klick kan dra helvete. Som en annan känd bloggare hade skrivit. 

Pendlandet mellan utvilad och rastlös AKA jefla regn

Lugn och ro under semestern är för tillfället inget problem. Problemet däremot är att det ibland svänger över till rastlöshet. Det är väl egentligen bra att inte behöva göra särskilt mycket och bara stänga av, men det hade nog varit mer balsam för själen om det var bra väder. Känns som raslöshet är mer hanterbart när solen skiner och det är varmt. Ska försöka hålla en harmonisk bana resten av vecka, men sen får det nog bli mer action när det börjar vankas midsommar och allt.

Annars skulle det kunna gå så illa att jag är helt utvilad när jag åker tillbaka från semestern.Och så funkar det väl inte?

Drick folköl och var glad

Läste i norran att MUF  ville sänka åldern på systembolaget till 18. "Folket" (ungdomar under 20) fick tycka till och kom med argument som att får man köpa starka grejjor på krogen borde man få handla på bolaget. Och är man myndig, får köra bil bla bla bla så borde man även få dricka vad fan man vill. Ungefär. Don´t underestimate the power of folköl säger jag. På samma sätt som man har prövotid på körkortet får detta ses som alkoholens testsräcka.

Sen hindrar ju visserligen inte 20-årsgränsen yngre från att dricka systemvaror och det må ju vara. Men dom ska givetvis få planera och vara ute i tid för att lyckas. Det var ju lite av själva glansen med det hela (säger jag nu ja..).
 
Att man får dricka sprit på krogen som 18-åring men inte hemma  är inte heller en knapp man ska pusha alltför hårt på tror jag. Känns som att det ligger närmare till hands att gå andra hållet och stoppa det förstnämnda. Och vips, så blir vi som Norge där ställen som släpper in folk under 20 inte får servera starkare varor än 4,5%. Vilket i sin tur leder till att i princip inga ställen släpper in 18-åringar.

Eftersom att svenskar i ett historiskt perspektiv inte hanterar sprit på bästa möjliga sätt, tror jag 20-årsgränsen på systemet ligger bra där den ligger. Hade jag vart 6 år yngre hade jag givetvis inte hållt med mig själv. Men det är väl det som är charmen med att bli äldre, att man fort tror man vet bättre nu.


Rami smsar på bänken

Annonsen som blivit en snackis.


Riktigt bra reklam. Snacka om att ha gett upp hoppet om speltid. Telia påstår att det inte alls har något med konkurrenssituationen i landslaget att göra, men det är lite svårt att se någon annan poäng i det hela. Kan inte tycka annat än lite synd om Rami när han ser så ledsen ut och dessutom verkar ställt sig i en vattenpöl.

Solen och värmen som mötte en på Falmark i torsdags har fort och säkert övergått till regn och grådask. Tur då att det pågår ett EM och att ett stukat Sverige ikväll kliver in i turneringen och visar grekerna vart det blågula skåpet egentligen skall stå..?

Solen försvann

Jag har alltså tagit semester, och det verkar även mittt bloggande gjort. Till mitt försvar ska sägas att jag faktiskt skrivit ett inlägg för några dagar sen men det verkar kommit bort i vimmlet.

Även om jag hittade lugnet redan innan semestern börjat så har, med semestermått mätt,  schemat varit rätt fullt senaste tiden. Inget att beklaga sig över direkt, men saker som studentfirande, fotbollspremiärer, öldrickande och EM har fyllt upp min tid.

Ja, det blev Juni ja

Och ingen playlist finns redo för månadsstarten. Siktar på en rejäl sommarplaylist istället. Väntar bara på en grådaskig dag som ger mig motivation att klippa och klistra.

Trenden höll ändå i sig i två månader. Strongt.