Usch

Ska man verkigen ta på sig löparskor och ge sig ut i den tjocka, varma saken som kallas luft?

Jo. Fan. Dumt nå så jävulst. På en lördagkväll dessutom.

Oförutsedda utgifter

Vare sig det handlar om en vanlig p-bot eller klassikern att tvättmaskinen går sönder. Alltid lika hatat. Fru Fortuna är stenhård och tar ingen hänsyn till yttre omständigheter. Som att månaden börjar vara slut eller att en "helg" i Götebog ätit upp dom sista slantarna man hade råd att spendera för att kunna leva under semestern.

Åt andra hållet däremot. Oförutsedda inkomster. Då kan man ge sig fan på att det på något sätt jämnar ut sig. Skatteåterbäring ena dan och fastna på fartkamera nästa.

Ok, jag är mest bitter. Ska mycket till innan saker går sönder för hela min skatteåterbäring, men den räknas väl inte in i kategorin helller å andra sidan. Det är ju trots allt pengar man tjänat ihop, och dessutom något man i smyg räknar med varje år. Återbetalningsskyldig däremot, det är oförutsedd utgift på högsta nivå.

Min kamera råkade gå sönder därför detta ältande. Ni vill inte veta hur. Eller ni vill garanterat veta hur. Frågan är om jag vill berätta. En toalettstol var involverad och hur sedan klantigheten kunde gå så långt är och förblir ett mysterium.

Ska fortsätta min dag nu med ett besök på netonnet eller någon annan sida för att leta billiga kameror. Jobbade över 4 timmar igår för att jämna ut det hela. Fru Fortuna kan ta sig där bak.


Genrep i gbg

Bestämde oss på jobbet i söndags för en spontantripp till västkustens pärla för att se Sverige - Slovenien och rummla lite på avenyn. Packade in oss i Adams småslitna saab 900, som var oroväckande svårstartad till en början men sedan inte ställde till någrra trubbel. Resan i sig höll högre klass än själva matchen. En liten minisemester måndag till tisdag sitter aldrig fel, tyvärr bränner den dock lite i plånboken.

Fick även nöjet att på herrtoan ge nästan tvåmeter Majstorovic en vänskaplig dunk på ryggen och lyckönskning inför EM. Han, Mellberg och grabbarna var också ute och slirade. Antagligen för att finslipa formen.




Longboard på väg

Här är din försändelse:

23 maj kl 11:20

Ånge, Försändelsen har sorterats

Gäller att hitta nåt att glädja sig åt då söndagkväll på jobbet inte lockar just nu. Vill sitta inne och se vita huset istället.

Jobbade igår med, men hann klämma in lite schlager. Inte dumt. Konstaterar återigen att underhållningen ligger i att gruppsåga bidragen och att Perelli är rätt meningslös. 

Förr i tiden..

.. var folk dumma i huve nåå jävulst.

Konstaterar att Mammas nya kille är radio när den är som bäst. Så var visserligen fallet redan på den gamla goda tiden i Skeå Kraft bilen, men nu har jag fått in en nytändning och varit flitig lyssnare på webradion. Sommaren har säkerligen ett finger med i detta spelet.

Sommar är förutom sol och bad (och regn o s v) även radio i ett litet hörn. Ska försöka fortsätta min trend med sommarprat den här sommaren, och tänkte även hinna med P3 dokumentär som påstås vara nåt att hänga upp.

Yippie Kay-yeah motherfucker

Underskattade förolämpningar del I

"Din anala stil kommer inte leda dig till stor framgång bland tjejer", sa dom just i vita huset-avsnittet jag såg. OCh då slog det mig att anal är en lysande förolämpning som borde nyttjas mer. Sen användes ordet igen och då var det fortfarande lika kul. Vet inte hur flitigt det brukas i staterna, men i Sverige känns det i a f underskattat.

CL-final ikväll. Unnar egentligen inget av lagen en vinst, vilket tar bort lite av stämmningen. Ska ändå bli gott med en öl. Och hålla tummarna lite att Chelsea förlorar, eftersom allt annat vore tjänstefel.

Uppförsbacke?

- Tjenare.
Egenmeldingen låg nära imorse, men jag tog mig samman.

Säga vad man vill om norrmän, men dom kan iaf klä sig i folkdräkt och vifta med flaggor. Och vi svenskar är inte sena att haka på, är det högtid så är det. Spelar ingen större roll vad saken gäller. Promenerade hemåt på lördagseftermiddagen och möttes av en del uppklädda men slagna hjältar.

Även om han lyst med sin frånvaro under 17e maj firandet talar ändå den här bilden,
http://enjefla.blogg.se/1210755218_barca.html för att Skalman börjat leverera igen. Var på tiden. Och ett sommartecken?

"Bajset förblir inget annat än bajs"

Såga folk vid fotknölarna brukar det ju heta, men den här sågningen är t o m under fotknölarna jäms med fotsulan. Har aldrig gillat Skugges gap själv heller så dettta var kul läsning. http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/annaekelund/article2474506.ab.


Läste aftonbladet på vägen hem från jobbet igår (kan hittas vi gate 46 efter 18 nångång) och hittade även denna, i det lilla, stora intervjun med Simon Bank, http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/hockeyvm2008/article2475784.ab  Ju mer se och hör det blivit av kvällstidningarna desto mer negativ bild har jag fått av dem, men här fick bilden iaf ett litet uppsving.

Nu vankas sjuttonde maj. Ska bli spännande och se vad som egentligen gäller. Tror jag följer sedan till landet jag kommit och stänger bloggen över storhelgen. Är ju lite si pch så med vilka öppningstider som gäller här och man vill ju inte gärna stöta sig för mycket under självaste nationaldagen. Dagen före(!) pingst t ex stängde ölförsäljningen kl 15 istället för 18 som vanligt, medans resten av affären var öppen. Känns som ett påhitt enbart för att göra folk förbannade. Vill åtminstone gärna tro att detta inte accepterats i Sverige.

Värme och vad man gör med den

Märkt senaste dagarna hur min produktivitet och effektivitet kraftigt minskar i takt med att värmen stiger. Inte bara här på bloggen. Kan inte riktigt sätta fingret på vilka exakta saker som får ge vika utan vi kan väl nöja oss med att säga ordning och reda i allmänhet. Det är helt enkelt roligare med parkhäng, pils och låtsas ha semester.

Värme gör en slö det är vetenskapligt bevisat (antar jag). Det är ju inte för inte siesta är ett sydländskt påfund och att ju varmare land man hamnar i, desto mer avlslappnade är i regel folket.

Ska jag t ex lyckas prestera med studier nångång måste det nog ske på ett ställe där åtminstone en del av året har kyla och väder man tycker illa om. Sundsvall känns ju i det fallet passande. Har ju även lite drömmar om en termin down under, och skulle det bli så får den agera ett slutgiltigt test för min teori.

Tänk att försöka göra karriär (lite fånigt och skitnödigt ord, men låt gå) i Brasilien. Jobba över eller dricka caiprinha på stranden? Hmm.

På ett liknande sätt som bra musik ofta skrivs ur olycka hålls mitt liv i fas genom gråa dagar.

Slutligen och helt på tal om inget annat: Henke till EM! - På en tisdag, jaja..

Juni är bara runt hörnet

Semester inbokad och åtminstone en enkelbiljett till Falmark bokad. Så 10:15, 5e Juni kan välkomstkomitteén vänta mig.

Kommer det sedan lön som beräknat på fredag tänkte jag även boka en retur. Söndag efter skeå-festivalen  blir det tillbaka, bakfull och jobbångest deluxe antagligen. Trevligt.

Även om det inte känns speciellt välförtjänt med dryga tre veckors semester två och en halv månad efter Thailand vore det ju dumt att inte uppskatta den. Sparka lite boll, basta/bada , dricka burköl från systemet, se fotbolls-Em och andas norrländsk luft. Förbaskat skönt.


Prylbögigheter

Legat i parken (i shorts, prisa värmen!) och funderat över livets riktigt stora frågor idag. Såsom vad jag skulle göra om jag hade budgeten och tiden. Om jag var Hugh Grant i om en pojke.

* Börja spela golf. På riktigt. Och åka runt i världen med detta som ursäkt.

* Köpa PS3 och GTA IV. Bunkra upp med onyttigheter, sedan dra ner persiennerna och maratonspela.

* Skaffa mig en longboard och ge mig ut för att behörska både den och Oslos gator.

Listan kan göras längre men det får räcka så. Ska nog göra slag i sista punkten när lönen kommer.

Premiärgrillning avbockad också. Så ska det se ut:

image166


Playlist Maj - 08

image165