23 år och inget hår - Grattis Håkan Mild!

 Rubriken må vara lite missvisande (som vanligt, tror det är ett omedvetet försök att efterapa kvällstidnigarna). Även om jag ibland brukar påstå att jag är Håkan Mild så vet jag ju att så är inte fallet och även om det troligtvis kommer ske förr eller senare så har jag inte börjat tappa hår. Ska visserligen klippa mig idag, men det är väl snarare ett tecken på motsatsen. 

 23 år däremot, det har man blivit idag. Linnea lurade visserligen i princip i mig att jag fyllde år igår, eftersom det var då det fanns tid för firande. Var på konsert/gala i temat "stop the trafficking", med bl a Ed Harcourt, Supergrass och Razorlight. Det bjöd på många bra framträdanden och några mindre bra (läs: Daniel Bedingfield beatboxar mellan varje låt). Även om det blev lite varmt och segdraget emellanåt så visade sig faktiskt Razorlight vara värt sina fyra(!) timmars väntan. 

Ålderskris då? Jo, med tanke på att man nu officiellt är närmare 25 än 20 så borde det ju vara befogat. Men tror ändå att jag gjorde bort det värsta vid förra årets födelsedag. Nu har jag nog kommit överens med mig själv att jag inte är 19 år längre och att jag egentligen borde ta tag i livet, men att det samtidigt inte är någon egentlig brådska. Näe det här blev man ju inget klokare av, lyder istället Herr Karlssons råd från imorse (som trots allt är en rutinerad räv och hunnit vara 23 i två dar) och låter bli att tänka på det helt enkelt. 

...När man ändå talar om trollen, precis som kommentaren i förra blogginlägget hintar så dyker dom alltså upp i London om ett par veckor, de sk "tattarna". Artur, Juha och Katten. Enligt rykten uppbackade och förstärkta med ytterligare två starka namn. Ska bli spännande. 

Näe nu blir det först att klippa sig och sen är det SSK ? Malmö på Harcourt, med derbyt som pling I rutan. Har även en liten förhoppning att Samme kanske bjuder på en fördelsedags öl..  

Löven - Lillebror, lillebror, lillebror!

38,7 grader, men tyvarr handlar det inte om vadret..



..avrundade denna vecka med en segsliten febersejour, idag tycks temperaturen tillslut ha återgått till normal igen och man ska nog kunna återvända till jobbet imorn.

Morsan och farsan var ju som sagt här på en två-tredagars snabbvisit i veckan. Trots den lilla tiden lyckades ganska mycket komma in på schemat. Dom hann bl a följa med på Sammes (snart) patenterade guidetur, besöka på Madame Tussauds, en buss- och båttur med diverse sevärdheter och ett kvalseriederby på Harcourt. Även om dom verkade nöjda så blev tyvärr det späckade schemat för mycket för min sargade kropp så när vi kom hem på torsdagkväll hade jag 38,7 i feber. Trodde faktiskt inte det skulle behövas fyra dagars vila efter ett besök av föräldrar.  

Lyckades även sätta oss bordet bredvid(!) Dannes Hanna (som pluggar en knapp timme utanför London) när vi skulle äta lunch i Covent Garden i torsdags. Hann även i princip slå oss ner innan den märkliga slumpen upptäcktes och klyschan att världen ändå är rätt liten kändes på sin plats. 

När vi ändå är inne på temat, vaktmästaren på morsfars hotell var enligt egen utsaga Skellefteås första svartskalle för ca 30 år sedan. Han hade tydligen sålt t-shits på möjligheternas torg och varit rädd för "raggaara". 

Kvalseriendramtiken fortsätter även på Harcourt, har varit stabil uppslutning på sistone och får väl hoppas att det håller i sig trots bakslaget i den sk Shell Söder-matchen igår. 

St Patricks Day ja, i vår lägenhet kan man väl säga att tjejerna höll flaggan uppe. För egen del var det sjukkurering som gällde och Samme hade inte en pence (iaf inte tillräckligt många för nåt slags firande). Så det blev FM istället. Men vafan, det kommer ju ett nytt år och då är vi med!

Förkylning, Dylan & meditation

1

Känns som att våren nu anlänt på riktigt, och så även den tidstypiska förkylningen. Min hals befinner sig för tillfället i uppror.


Helgen har flygit förbi, Eve och Nadja har flygit hem (luktar nästan lite dålig poesi här, ska lägga ner det). Hann iaf ta lite bilder som jag bjuder på nedan.


Kan även meddela att Dylan(!) biljetter nu är bokade, samt även lite stolt att jag tillslut fick tummen ur röven och frågade om jag kunde få semester när jag ska till andra sidan atlanten. Eftersom jag ganska nyligt hade två veckors semester var jag lite rädd att förfrågan skulle bemötas med ett hånleende, men det lät ganska positivt och går det igenom blir det nog att fortsätta jobba två veckor efter jag kommit tillbaka och den svenska sommaren får vänta ett par veckor till (det lär den ju visserligen göra ändå).


Jag och Linnea bjöd på en rätt bra avslutning på gårdagens utgång (den innehöll bl a att åka fel buss åt fel håll och på nåt jävla vänster hamna i Stratford. Stratford ligger inte alls nära oss utan snarare på andra sidan stan). Men det hamnade ändå i skymundan av av Oskar och Fredriks final. Grabbarna skulle lätta på trycket men insåg tyvärr lite försent att platsen dom valt ut var en polistation, och det dröjde inte länge förrän en polisbil som varit ute på nattlig tur kom förbi. Det visade sig att nöden visst har en lag och resultatet blev en natt bakom galler och lite böter.



Nar alla runt dig racker finger...

Hade bemodat mig med att skriva ett blogginlagg hemma idag, men nu kan jag inte oppna dokumentet. Har minimal lust att skriva om det och tankte istallet att atminstone bjuda pa dagens fotosession (bla innehallandes Samme pa jobbet och dagens lunch(!)), men nu visar det sig att kamerans batteri lite lagligt la av sa det blir inget med det heller. Det ar en san dag alltsa.

Sammanfattar istallet vad dagens langa bloggande skulle handlat om:

* Tv-licens killarna (troligtvis dom fran Kiruna) ar ute efter oss. Har darfor inrattat en "hemlig" ringsignal att anvanda for att ta sig in i lageneheten.

* Barcelonas exit ur champions league och AIKs stundande kvalserie mot Loven. Lite gnall om magkanslor och forlorarstamplar.

* Besoken som borjar dugga in titt som tatt. Hanna forra helgen, Eve och Nadja som dyker ikvall och sedan Mor & Far som stannar forbi ett par dar nasta vecka.

Mest en massa dravel alltsa (som vanligt) och saledes ingen anledning att grata sig till somns. Nu ska jag forhoppningsvis boka biljetter till Dylan i maj, bara halla tummarna for att det gar battre an annat jag tagit mig for idag.

Live från Harcourt

Sitter just nu på Harcourt Arms.
 
En pint i ena handen och den andra på tangentbordet, blicken flackande mellan Frölunda - Timrå och norrans direktrapport..

0-0 efter första, och mitt tips är att det slutar.. jaa säg 11-1 till HV. Åkerman 4 mål och 7 ass. Typ.

I övrigt har det varit en rätt bra dag, började med solsken som nu övergått till regn (ett tecken..?)