Känn ingen sorg för mig Göteborg

Är tillbaka i Oslo efter en rätt lyckad helg hos Fjante och Göteborg. Om poängräkningen från 2006 är densamma i år så lyckades jag nog höja mitt högskoleprov ett snäpp. Är detta fallet är jag nöjd och har då antagligen skrivit mitt sista. Risken att detta var det sista är rätt stor ändå visserligen, trots att det inte var SÅ tråkigt(!).

Tråkigt däremot var att jag på egelskan inte insåg att jag missat sista sidan innan det i princip var för sent (tyckte jag hade lite väl gott om tid..). Resulterade i ganska vilda chansningar och blygsamma 2/5 rätt. Sett till resten av engelskan borde jag tagit åtminstone två eller kanske tre poäng till där, vilket garanterat fått mig på fast mark och kanske t o m höjt mig ytterligare ett snäpp. Surt sa räven. Orutin sa kanske nån annan.

Har bara mitt svenska nummer nu i några dagar, eftersom mitt norska SIM-kort försvann på vägen. Och då la jag det ändå på ett säkert ställe (i fickan..).

Annars imponerade jag på mig själv på statistiken och matematiken medan svenska orden var en mindre katastrof. Eller ett aber för att använda deras egna ord. Men nog tjötat om provet nu. Själv var jag less innan jag började så kan tänka mig hur det är för er andra stackare som läser detta.

Statistiken och matematiken. Hah.

Nu blir det nog snål-judde ett par dagar eftersom det känns som jag spridit en del pengar runt mig i Västkustens pärla. Mest gick pengarna på en vinterjacka, men eftersom farsan brukar läsa här ibland, nämner jag inga summor. Blir nog bäst så för båda.

Det ända tråkiga var att jag under dessa två och halv lediga dagarna var tvungen att gå upp före skammen på samtliga. 07:30 gick bussen tillbaka till Norge och jobbet.

Göteborg vaknade då långsamt, och jag var full igen.



Höst (eller vinter) på riktigt

Hösten är nu fullt kommen. Förutom de vanliga tecknen som kyla och gula löv överallt är Anton skäggig igen. Och det får helt enkelt ses som ett slutgiltigt bevis.

Så det är bara att hålla i sig. 6 dagar kvar till November. Vinter och långkalsonger.

image138

Nu med skägg igen.

Hela tiden onsdag

Det blev onsdag igen alldeles för snabbt så jag hann inte vara med i svängarna, och jag hade inte kyla nog att vänta till imorn. Bryter trenden sen i veckan istället.

Fick oväntat besök i måndagskväll (hade tänkt dra något om att jag dricker Löfbergs lila just nu, men strök det redan innan det skrivits) Då Linneas föräldrar gjorde ett stopp på vägen söderut och parkerade husbilen på Gyldenlovsgate. Eller oväntat och oväntat, oväntat tidigt kanske passar bättre.

Löfbergs lila till trots. Tycker varken om Loob eller Färjestad.

Att jag nu märker skillnad i smak på olika kaffesorter är förresten ännu ett i raden av tecken på stigande ålder. Och vishet?

Stora frågan för mig just nu är väl annars Gbg eller inte. Samme verkar ha hoppat av den s k "högskoleprovsresan". Medan jag i min tur varit lite osäker ett tag eftersom jag måste masa mig tillbaka till Oslo och Gardemoen innan halv två på söndag. Bestämde mig ändå igår i princip för att åka, men fick ett litet bakslag idag när jag mest troligt inte får lön förrän den 9e.

Lång historia men det beror på att jag blir fast, och att det varit lite oklarheter kring när. Så valet är i princip vikarie lön eller en högre, fast lön den 9e. Trots rätt lite pengar tog snål-Verner i mig överhanden. Väntar nu på ett telefonsamtal så får vi se hur det går.

I döda poeters sällskap

I något som blivit min vana trogen, råkade jag köpa med mig två filmer från Coop i Umeå (tanken var mest att handla med lite mat). Lägg till lite scones på ovan nämnda film så får man en rätt skaplig söndagsmorgon.

Det andra filmköpet var den lite mer otippade Das Boot (nu var väl iofs båda lite otippade.. men billiga), men har inte haft tid över till den än.

Såg på den lilla almanackan til höger (--->) att onsdag och söndag blivit lite av mina bloggdagar. Ska göra mitt bästa för att bryta den ohälsosamma trenden nästa vecka men jag kan inte lova nåt. Parentes-pilen är till för er, som i likhet med mig, har svårt för det här med höger och vänster.

Ska nu tillsammans med ett sk guestpass följa Linnea på gymet. Är kanske inte så mycket Carpe Diem över det, men förhoppningsvis ett steg mot gymkort.

Ja, då var det klart. Ett helt inlägg utan något vettigt innehåll. Bara en massa Mumbojumbo. Trevlig helg!


Eftersändning

Kom hem idag glad i hågen med storslagna planer att antingen försöka ge sig på svarta marknaden för att få se Manu Chao eller att se landskamp på Harrys ikväll. Men lättjan tog över, och nu sitter jag hör och ser Sverige-N.Irland på NRK´s eftersändning.

Man är inte bäst helt enkelt. Men det är väl sånt som händer.


Soffpotatis - Är det chips?

Har avverkat större delen av denna dag liggandes på olika soffor. Mådde nog t o m lite sämre än fötjänat imorse efter att ha gjort Skell med Matacz igår.

Imorn sätter jag mig på första bästa buss till Umeå (eller kanske andra, näst bästa..) för att hinna med lite kvalitetstid i björkarnas stad. Ska handla en mössa, ett par burkar bullens och lite till. I min bok räknas det som kvalitetstid.

Blir sedan flyg därifrån tillbaka till Oslo. Och även om Starleten skött sig över förväntan känns det bra att den inte ska med denna gång, utan istället överlämnats i lillebrors vård.

"Semestern" har om än lite kall varit rätt skön och nu känner jag mig utvilad och redo att gå igen. Till motsats  hur det brukar vara känner jag även att jag hunnit med tillräckligt saker och träffat tillräckligt mycket folkför att vara nöjd. Har bl a invigt Ske-kraft Arena (bra skit) och gett broder daniel en födelsedagspresent, vilket enligt honom inte händer varje år.

Kursiv stil =  Försök att försvenska ett Ramones uttryck.

Ska bli kul att komma tillbaka till Oslo också. Främst för att få lite klarhet i dom obegripliga sms Lasse Kongo skickat på småtimmarna från nånstans kring Tyskland.

Schweden here we come

Är i startgroparna för att påbörja den långa resan genom Sverige. Väskan är packad, vattnet påf yllt i bilen, termosen full med kaffe och får jag bara i mig en gröt ska nog även jag vara belåten. Sen är det bara att hålla tummarna att Starleten inte sviker denna gång heller..

Ska om ca en timme bege mig ut på turné i Oslo för att plocka upp mina medpassagerare; Davids väska (eftersom han har planer på att lämna Oslo i december), Luntan som ska åka snålskjuts till Jefla Gäfle, för att sedan åka till "Lichstenstajn" med Lasse Kongo och Linnea utanför H&M lagret eftersom hon är duktig och arbetar in i det sista.

Glömde säga det, men jag har alltså semester i nästan en hel vecka!

Nu ska jag fortsätta studera kartor..

Fick förresten lovande rapporter att Gruvan somnat på en förfest i Uppsala igår, vilket kändes tryggt. I dessa tider av förändring är det i a f vissa saker som består. 

Det är ju där du bor ju..

image135image136image137

Ja så ser det ut. Källarsviten på Gyldenlovsgate. Iallafall när det är nystädat.

Radio Nowhere

Har varit lite slö med uppdateringar, men nu kände jag en vind av motivation svepa över mig när jag satt i soffan med garden nere.

Läste att en blogg egentligen ska uppdateras dagligen för att vara en blogg. Eller om det var för att vara en bra blogg.

Om motivationen håller i sig och det blir lite städat ska jag nog t o m lägga upp lite bilder på vårt lägenheten så folk som tänkt göra ett besök vet vad som väntar och dom som inte gör det ser vad dom missar/slipper. Om motivationen håller i sig som sagt, vilket den statistiskt sett borde göra för att sedan försvinna ett tag igen om några veckor.

Vad som annars hänt under solen i veckan, är väl not that much. Mycket jobb, AIK-matcher på per pay view  och Barca match på puben. Igår kväll blev det en snabbvisit på IKEA (jag vet att det var lördag och att det inte håller egentligen..) för att göra bort lite inköp innan bilen (och vi) åker till Sverige på onsdag. 

Mycket ny musik att lyssna in också. Dropkick, Bossen, Lasse.. för att använda en klycha; listan kan göras lång.

Nu blir det ut i solen en sväng och eventuellt hitta ett ställe att fika på. Det finns nämligen inga bullar i frysen.