Valborg sa du, näe det vet jag inget om

Kör någon sorts ofrivillig bojkott av allting som heter valborgsfirande. Trist när man helst skulle vilja göra en old school grill- och öldrickarvalborgs. Men ska man upp 04:40 så ska man.

Som tröst är det iaf champions league (även om den mest troligt får ett tråkigt slut även ikväll), och eventuellt pils efter jobbet imorn vid solsken. Lase Kongo ryktas vara på väg tillbaka till byn.

Skilda vägar

Har gjort slut med gymet. Eller snarare var det dom som inte ville gå vidare med mig. Kanske t o m kan säga att det var ett ömsesidigt beslut. Dom var inne på att binda sig för en längre tid, medan jag bara var villig att ta en månad i taget. Men det blev i slutändan ett för högt pris att betala..

Så nu går vi skilda vägar. Har ändå aldrig haft mycket till övers för mörka gymlokaler under sommaren när solen skiner. Kanske bäst för båda att det blev som  det blev.

Vi säger adjö till hantlar och skivstänger.
Och skål och välkommen till löparskor och intervaller i Frognerparken.

Löpning kombinerat med nån form av Paolo Robertos femton-minuter-om-dagen blir träningsdosen närmaste tiden. Kan vara bra om det ska bli nån fotboll i sommar. Testade flåset med lite fotboll på lunchen idag och det visade sig inte hålla 90-minuters standard.

Barca ikväll igen. Det finns ett litet hopp nånstans men jag är i grunden pessimistiskt inställd. Nåväl, bara hoppa in i 400 bahts matchtröjan och hålla i tummarna.


Vad säger du, ska vi helg?

En vanlig risig söndagkväll..

Är trött. Ska försöka mig på en maratonsovning, de brukar för min del oftast ha en måltid på 8-9 timmar. Alldeles för dåligt.

Här kommer rocken från Gävleborg

Ny skiva från Doktor Kosmos. Politik, humor blandat med billiga vitsar. Alltid lika spännande, knepigt och underhållande.

Doktor Kosmos funderar om dom kan lura journalisterna att skriva om dem genom att dissa andra band (Vi kan kalla timbuk julklappsrimmarkungen och Jocke Berg högstadiepoet..), har bandmöte hos Anders med rödbetsoppa och en flaska vin och kommer fram till att dom måste sjunga något viktigt, smart och sant. Och så fortsätter det.
 
Passar även på att göra slut med sina fans i "Doktor Kosmos skriver ett öppet brev till sina fans". Ett klart och tydlig t(eller?) avståndstagande, för att en gång för alla få möjliga missförstånd ur vägen:

Vi är missförstådda av vår tid
Men nu har vi tröttnat och tar strid
Vi vill inte ha våra fans kvar
Ni som bara tycker att vi har roliga och tokiga sånger
Vi har hört det för många gånger


Doktor Kosmos låter ungefär
Som Onkel Kånkel och hans Kånkelbär
Men då säger vi:
Ni kan pissa pappa på pungen
Ni kan skita mamma i munnen
Vi vill inte mer veta av er
Vi vill inte längre ha kvar er


Lost and found

Det krävs inte mer än kvällsjobb torsdag till söndag samt rykten om sämre väder för att sommaren ska kännas mer avlägsen. Lätt funnet, lätt förgånget är vårkänslornas motto.


Ryktena kan dock visa sig vara falska, då jag skymtar solen (i den mån det går) genom vårat lilla fönster. Och då kanske man kan cykla till tåget i t-shirt igen och vips; så var den tillbaka.

Snabba omställningar på den här nivån.


Visca Barca

Ikväll smäller det bigtime. Första delen i Barcas försök att återupprätta någon slags heder efter en minst sagt mindre lyckad säsong. Är väl egentligen inte mycket som talar för att det ska gå vägen utom just klyschan att inget talar för dom. Samt att Messi är tillbaka givetvis. Att Bjarne Riise spelar i ett annat lag kanske också skulle få vara en punkt.

I ett försök att vara duktig och safa hälften av mina pengar på expektkonto innan raset kommer (s k gå händelserna i förväg) råkade jag göra en dubbel transaktion så att allt försvann tillbaka på bankontot. Ett liggande spel, 2.25, på att Barca tar sig vidare är vad som skulle få in mig på banan igen. Det eller en överföring åt "fel" håll, men sånt försöker jag undvika in i det sista.

Lill-Tjabo

Visserligen ska folk få hålla på med vad dom vill, men visst är det ändå lite märkligt att se vår prins på sportspegeln som något annat än åskådare?

Blir bara inte riktigt rätt..


Frisören Sören

Detta kan möjligen vara ett uttömt ämne. Ändå, varför måste frisörer alltid fråga om man jobbar, pluggar och varifrån man kommer?

- Nej. Jag vill bara bli klippt. Lite kortare tack.

Att dom är intresserade skulle ju kunna vara en bra anledning. Återkommande kunder, javisst, det köper jag. Då blir man bundis med tiden. Men anta att dom snittar ca 10 nya kunder per dag (En siffra helt utan grund i frisörstatistiken, är nog mer hos vissa och mindre hos andra). Ingen orkar väl småprata om samma sak 2500 ggr per år på rent intresse för människor?

Antagligen handlar det om frisörsetikett. Småprat-A och B är inbakat i utbildningen. Eller bara vanlig vett och etikett helt enkelt som jag saknar.

Men jag tycker ju ändå att prata med människor är ju egentligen ofta ganska kul. Spontan-samtal ska uppmuntras. Blir bara för påtvingat. Mer variation i frågorna tycker jag är för högt ställda krav. Så jag är nog ute på lite hal is och vet varken vart jag vill komma eller vad jag tycker.

Om det inte är uppenbart så klippte jag mig alltså nyligen. "Sommar-kort" nu när solen hittat hit. Försökte borra ner huvudet i en norsk debattartiklet om valet i USA och lyckades komma ganska lindrigt undan med bara en handfull meningslösa frågor. Men det berodde nog mest på att frisören var stressad.

KaaaChing!

Prickade in 4-0 till Giffarna igår och blev 400 kr rikare på mitt nyöppnade expekt konto. Hade visserligen kunnat bli ännu mer om jag vågat satsa mer än 10 kr, men resulatet kändes inte speciellt troligt..

Bra start. Betyder åtminstone att jag kan kan hålla mitt konto öppet ytterligare en tid framöver. Och ett steg i rätt riktning mot utvecklat spelberoende. Eller rikedom.

Snö blandat med regn & gin blandat med tonic

Blev i fredags ännu en gång lurad att det var vår. Tyngden på nacken minskde kraftigt och livet blev allmänt lättare.
Men det gick fort över. Omåttligt populäre "snöblandat regn" tog sedan över, och jag har återigen gått och saknat långkalsongerna i två dagar. Oslo kan det här med regn.

Fördel helgjobb: Att det nu är söndagkväll. Helt utan nåt i bakhuvuvdet om att ställa väckarn och såna otrevligheter. Istället blir det snart en GT och skiftmiddag. Bättre sätt att möta måndagen på.

Kaffesump

Går en så Goren. Ytterligare en av många anledningar att tycka illa om Färjestad.

Långkalsongernas ickevara

Ångrade lite smått att långkalsingerna åkte av under torsdagens solsken. Kändes underbart då, som att gå med bara ben. Igårkväll, på ett blött och blåsigt Gardemoen kändes det inte lika vårigt helt plötsligt.

Men. Har man en gång tagit av dom åker dom inte på igen. Gammal lag. Brukar bli en tuff start men större delen av tiden är ändå en lång frihetskänsla. Fram till November nångång då dom åker på igen för att stanna. Går helt enkelt inte hålla på att fippla med på och av.

Har varit aktiv denna förmiddag, då både högskoleanmälan och bytena i drömelvan avklarats. Det ena har legat över mina axlar lite mer än det andra senaste tiden. Utan att säga mer.

Spermaapor?

Efter en första snabbtitt på bröderna Schulmans http://www.1000apor.se/ känner jag en viss flashback till spermaharen, men sämre. Känns några år gammalt, trött och halvdåligt.

Killinggänget erkände att det var ett avlopp för ALLA ideér, och givetvis ett enkelt sätt att tjäna pengar och ha kul. Vilket också var anledningen till att det blev kul (en del iaf, mycket var faktiskt riktigt dåligt). Nu kanske det är Schulmännens tanke också, jag har inte kommit så långt i min utforskning av sidan.

Tycker annars Alex är väldigt fyndig när han skriver på aftonbladet. Ofta åtminstone.

Men ska ge det en ny chans. Kanske kan hitta en motsvarighet till ensamseglaren eller konferensknullare Granlund om man har tur.

Shipping up to Boston

image162

Folkmusik och punkrock. Irland och Boston. Förbannade och glada. De ständiga bytena av instrument och sångare. Energin och adrenalinet. Dropkick bjöd på en helkväll igår.

Startade på full gas och volym med State of Massachusetts och håller sedan farten. Dom dippade kanske i mitten då det verkade bli lite av en vanlig dag på jobbet men kom sedan tillbaka starkt med bl a Workers song (pekfingret i luften!) och en allsångsframkallande (ja, det är den väl alltid men) version av Irish rover. Slutet, då först alla tjejer längst fram i publiken fick vara med på scenen och sedan alla grabbar som druckit till sig tillräckligt mod klättrade upp var kanske aningens pajigt, men ändå lite charmigt.

Tre förband gav också sitt till att det blev en riktig helkväll. Både på gott och ont. Trött efter jobbet kändes det som en evighet innan konserten äntligen började..

Även om jag är nöjd tycker jag ändå det var lite mer fart och fläkt förra (och första) gången jag såg dom på Storsjöyran. Att det den här gången var mer en tisdag mitt i veckan motför en ljus festival-sommarnatt kändes. Främst för mig kanske men även för dom(?)

Hade druckit en hel del fler öl den gången också kanske ska tilläggas. Alkohol brukar ju som bekant ha förmågan att upphöja känslor. Tror jag ska dricka några kalla innan nästa gång. Det hör till den här typen av allsång/pub/bröla med-musik. Då kanske jag t o m blir en av dom som klättrar upp på scenen i slutet..

Playlist April - 08

Begränsade mig till 15 låtar för att försöka undvika en framtida prestationsångest. Månadens soundtrack. Den första i något som ska bli ett återkommande(?) inslag.

image161

Annars är det Dropkick Murphys som gäller ikväll. Högsta volym. Längst fram.

- Lets go Murphys!