Mr November

AIK upp i serieledning efter en bra tillställning på Ske kraft arena igår. Jag har skickat ifrån mig mitt reportage och i kväll får jag vara Döden (originellt) och dricka öl.

Det enda som stör lite grann är att den lilla snö som fallit har fått mig att tro att det är jullov när den lilla ledigheten som jag har i själva verket tar slut redan på tisdag. Men det är en petitess.

Bobby Bacala

...tar sig an Horace Engdahl

Mörker ta min hand

Fick mig lite oväntat en timme till låns i morse när jag vaknade. Det betyder också att kvällarna blir betydligt mörkare. Så nu gäller det att dra ner gardinerna och låsa in sig. 21a december vänder det visst igen.

Sautan

... vad Barca är bra. Fotbollspropaganda! 

Blommor & ..julmust?

Funderade idag på att köpa en blomma för att ge mer syre till lägenheten. Sen påminde julmusten mig om att det snart var jul. Vilket när man numera studerar betyder jullov (kanske inte riktigt, men nästan). Insåg att min eventuella blomma skulle ha det svårt nog att klara sig ändå, och inte skulle må bra av att jag lämnade den ensam över julen. Skjuter därför upp det några månader till.

Dom lyckades nästan lura mig att köpa julmust däremot. Men jag kom undan och planerar att fortsätta med det. Åtminstone till november. Sen kör vi.



Tankar i sportens värld

Målorgie igår och kanske idag också. Tyvärr har ju Viasat tänkt att det ska kosta att se båda champions-league dagarna numera. Jefla. Att dom inte ska visa huvudmatcherna gör detsamma (Fenerbache - Arsenal igår är ju ett bra bevis på det). Det betyder ju i princip att det inte blir Inter och Man Utd varje omgång, vilket mest är nyttigt. Däremot att dom lurar mig till o´learys i kväll. Först vänja en att få matcherna på TV6, sen komma med kniven i ryggen. Fegt.

Saxat från Expressen.
- Vi har hört snacket vi också, men vi bedömde att det bara skulle bli värre om vi gick ut och sa att publiken absolut inte fick kasta in dildosar på isen, AIK:s ordförande Mats Hedenström.
Där har vi ett citat som, i a f innan årets säsong, kändes väldigt oväntat.

Har haft på lite Björklöven - Mora i bakgrunden medan jag gjort Dala-demokraten research(!). Då slog det mig. Öbba borde ju vara 2a center i AIK!

Varför Dala-demokraten undrar du kanske? Jo, under en övning imorn träder jag in i rollen som deras chefredaktör. Jag blir Göran alltså.


Söndagsläsning?

Tänkte erbjuda senaste skoluppgiften här, eftersom jag inte är i stånd att erbjuda något vettigare. I princip; sätt dig nånstans i en timme. Frys och observera vad du ser.

 Och jag vet, avslutningen är rätt låg nivå.  Men så blev det, tröttheten tog överhanden.

Urban jaktsäsong

 

Trots att höstsolen fått mannen att ta på sig sina tonade köra-bil-glasögon, kan man ändå urskilja en fokuserad blick när han snabbt och bestämt hittar sin plats. Det gråa skägget tillsammans med den något tunna frisyren i samma färg säger att han varit med förr. Schäfern i baksätet har lärt av sin husse. Med stolt, uppsträckt nacke följer även hunden noggrant vad som händer utanför bilrutan. Två jägare. I jakt efter en ledig parkeringsplats.

 

Att jämföra denna tråkiga, slitna asfalts parkering med en het savann, en tropisk djungel eller en tät barrskog känns ganska omotiverat. Doften av avgas, ljudet av puttrande motorer och kylan från stenmuren jag sitter på hjälper inte till. Men, med god vilja kan jag åtminstone hitta ett jaktmoment. Jakten efter den lediga parkeringsplatsen. Denna onsdagsförmiddag är kanske inte problemet att hitta bytet. När valmöjligheterna ökat blir kampen istället att hitta bästa möjliga.

 

Pensionärsparets flackande blickar påminner inte det minsta om jägarens. Något krav på att det ska gå snabbt finns inte heller. Gubben vid ratten har antagligen lärt sig den hårda vägen att egna initiativ kan straffa sig. Han lyssnar och följer därför noggrant med i sin passagerares pekande. Båda sneglar mot handikapprutan, men inser ganska snabbt att de fortfarande är för unga och friska. Sen dyker den perfekta platsen upp. P-rutan där man bara behöver köra rakt in. Nära till parkeringsautomaten dessutom. De flackande blickarna fokuseras.

 

Metoderna varierar. Det kan vara snabbt och tveklöst för att inte visa sig svag. Eller sakta och säkert för att minska risken att något går fel. Bilarna fortsätter på olika sätt komma och gå. Parkeringsplatsen, jaktmarken, den består. 


I finanskrisens bakvatten

Kom att tänka på en sak under alla dessa politiska debatter som varit senaste tiden. Att vi i dessa ekonomiska kristider har en finansminister med hästsvans. Känns inte alls tryggt tryggt eller förtroendeingivande.


För i satan Bengt

Inledde denna ljuva måndagsmorgon med att tappa kaffepressen på golvet. När jag sedan förbannat och dammsugit klart kom jag i ren genialitet på att pressa kaffe i en 1,5 liters trocadero flaska istället (McGyver på en måndagmorgon kl 8!). Resultatet blev blandat. Termosen blev visserligen nästan helt fylld, men å andra sidan blev sprutade det bokstavligt talat kaffe runt väggarna. Inte lika mycket McGyver, kaffet var dessutom inte så väldans filtrerat.

Funderar på att göra om detta helt och hållet till en kaffeblogg.

Alternativt en blogg med enbart gnäll. Det är ju trots allt det man oftast vill göra.

Ingen hockey, bara nytta

Skellefteå kommer till Timrå i kväll. Jag gör det inte. Någon har bestämt att vi ska ha redigeringskurser en rad måndagskvällar framöver. Kursen är dessutom frivillig så det är alltså jag själv som bestämt det. Liknar ju fan ingenting. Elaka rykten har sagt att det är samma visa nästa gång, men det har jag inte lyssnat på.

Särskilt då min helgturné hade tagit sig till Skellefteå i lördags, men inte heller resulterade i någon hockey. 

99 kronor insparat

Måste säga att jag tycker att det är rätt kul med alla skador i landslaget. Mycket, men inte enbart för att Ljusvattnets finest fick en plats i truppen. På något sätt ska ju landslaget föryngras och med nuvarande förbundskaptener verkar ju enda sättet vara skador eller spelare som avsluter landslagskarriären. 

Om det sen visar sig att skadorna i slutändan blir en orsak till ett missat VM-slutspel, då är det givetvis inget kul längre. 

Annars är det en kväll då det varken finns läsning eller något arbete som hänger över axlarna. Tänkte slå till med AIK på pay per view. Men dom 99 kronorna kändes betydligt mindre då man bodde i Norge insåg jag snabbt. Tröttheten fick mig att inte vandra dom ca 300 metrarna till Olearys. Så det slutade med webradio.

En avklarad tenta senare

Visserligen är veckan före tenta bland de mest stressande veckorna man kan ha. Men sen, efter avklarad tenta kommer istället en helg som kanske är den bästa helgen. Oavsett möjligt resultat. Och oavsett att lördagen var seg.

Nu är hursomhelst båda delarna över och jag startar två nya kurser idag. Hell yeah! 

I övrigt har solen har hittat tillbaka, är det detta som kallas brittsommar?

Har dessutom skaffat en ny kaffetermos, för er som hänger med i den följetongen.




Sören

Såg först att Giffarna bytt tränare. Sen såg jag att Sören Åkeby fick ställa in sin Thailandsemester för att ta jobbet. Tänkte då att han kanske var intresserad av något slags byte. Han lånar min lägenhet och jag spenderar ett tag i värmen.

Skulle inte vara dumt, då det är mer oktoberregn än oktoberfest i luften här just nu.