Gammal är äldst

Så var det bara ett år kvar till 25 och halvvägs till femtio. Gammal som gatan skulle vissa säga. Ung och viril skulle andra.

Jack Nicholsson i senaste Café:
Hur är man cool som gammal?
- Som jag. Jag har aldrig känt mig så bekväm med min ålder som nu när jag är 70. Jag känner mig som 50.


Själv känner jag mig betydligt mer 24 än 15. Lyckligtvis. Borde inte det vara ett bättre tecken på att man är bekväm med sin ålder? Eller har jag missförstått nåt nu igen?

Däremot kan jag tänka mig att han är snäppet coolare än jag.


Wind of change

Har beslutat för att ändra riktning på bloggen. Känner att den mer och mer dragit mot dagbokshållet senaste tiden. D v s detta har jag gjort idag, bla bla bla. Gillar inte riktigt den utvecklingen, och även om jag aldrig varit särskilt privat på bloggen hade jag tänkt bli ännu mindre.

Idag hade jag t ex skrivit att jag gjort comeback på gymet. Att Linnea fått semesterersättning och dragit till Åre samtidigt som mina planer att jobba en massa extra i påsk slutade med att jag ändå har både fredag och söndag ledigt och därmed en massa fritid. Vad gör man på påsk egentligen?

Istället för det ska det bli tankar och funderingar. Ni ska alltså inte behöva läsa att jag ätit bullens till lunch idag, om det inte finns en historia eller poäng bakom det.

Är inte klar med formatet än, men tänkte ändå ha någon sorts månatlig uppdatering om vad jag själv haft för mig och planerar att åstadkomma. Kan också bli  en "månadens mp3s".

Återstår att se om detta är ett steg mot denna bloggs förfall eller mot dess fulländning. Bara dra ner kepsskärmen, bita ihop tänderna och se.

 


På svensk och norsk mark

Efter ca två dygns resande, där Qatar vistelsen var ett blogginlägg i sig, är vi tillbaka i Oslo.

Lite nyhetstv, uppackning, en kopp kaffe och ett par korvmackor. Känns skönt att vara tillbaka faktiskt.

Även om det inte ska bli kul att ställa väckarn på 04:40 så har jag inte drabbats av nån riktig jobbångest. Det kanske kommer. Imorn har jag ändå sovmorgon.

18 timmar pa Dohas flygplats

Roligare kan man ha.

Det som borjar bli ett vanligt problem fortsatte aven har da man inte tog VISAkorten, ingen bank eller vaxlings stalle fanns pa flygplatsen och ett antal saker till som inte stamde. Trots overforda pengar till LInneas svenska kort gick det inte ta ut med det heller pa nan av dom tva(!) likadana ATM som finns har.
 
Darfor var vi strandade utan pengar pa en flygplats som inte kan kallas varldens roligaste. Timmarna har avverkats med sovande pa golvet med tidningarna som madrass, Ipod tittande och lasande. Timmarna har inte avverkats genom att ata.

Hade hort om en lounge man kunde ta in pa med skona stolar, gratis mat o s v for endast 25 dollars. Men som sagt pengar vaxer inte pa trad.

Hittade iaf gratis internet hos Samsung. UNder all kritik visserligen da man loggas ut var 10e minut och det inte helelr ar varldens snabbaste. Men gratis ar ju gratis.

Bara tva timmar till boarding nu. Sverige har kommer vi. Ta i tra.


Boyz in the hood

Varmen fran solen och asfalten stralar samman och bildar en vagg av hetta. Khao San Road vimmlar av knepiga manniskor och tribals. Jag har efter halvlamt prutande handlat pa mig en hel del skrap och fynd.

Bangkok ar ratt kul. Sarskilt nar man har en pool pa taket.

Lagger nog upp lite nya bilder imorn.

Feeling good was easy lord, when Bobby sang the blues

..And feeling good was good enough for me.

Har akt lite bananbat idag med fint numrerade vastar. Linnea var Foppa, Samme sudden och Hannah var Alfie. Sjalv var jag typ Tony Martensson. Men det var kul anda.

Nar jag anda ar inne pa hockey. Slutspelshockey pa haxthausen lovade Skamme i ett mess for nagra natter sen. Hoppas det ar nagra matcher kvar nar man hunnit pa plats. Ja, och sen maste jag ju tydlligen ha pengar nog for att fa komma in. Ar mest kaffekokandet jag ar orolig over.

Sista stranddagen imorn, innan det bar av till Bangkok. Vi ar ratt laddade, ska bara hitta ett pool-boende.

Inte bara stopp i toaletten

Avslutade gardagen med att  bada stoppa och rormocka toan.

Borjade denna morgon med att bade lasa ut mig och sedan gora inbrott pa var egen toa. Med hjalp av en stolsrygg, ett halvoppet fonster med myggnat och en galge. McGyver hade varit stolt om han sett det. Aven Houdini. Kanske.

Men forutom toan har vi riktigt harligt boende. Bor ganska langt uppe pa den icke badbara stranden railay east. Fin bergsutsikt och pool (=lyx) dar man kan slappa pa formiddan innan man vandrar ivag mot nan strand i narheten.

Nar vi narmade oss hotellet igar mottes vi av en lang trapp rakt upp mot himlen (tank stairway to heaven). Vaskorna fick man skicka i en liten vagn som nan stackare drog upp. Undrade lite smatt om samma service galler en sjalv om man ramlar hem efter en blot natt.

Toaletter som gar att lasa utifran utan nyckel ar forovrigt ingen bra id'e.

Det har blivit dags att dra

Dagarna i Phi-Phi har blivit en del paratajande och aven sol nu pa slutet. Jag och Linnea sticker idag ivag till Railay beach dar det blir lite mer lugn och ro. Har dessutom en tvaarsdag(!) att celebrera.

Har markt att mitt lokalsinne pa denna o varit under all kritik. Sarskilt med tanke pa att detta ar den enda plats hittills jag faktiskt varit pa forrut. Antagligen en kombination av ett daligt minne och att tsunamin faktiskt lamnat oerhort mycket forstorelse efter sig. Tankte bl a  hitta stallet vi bodde pa forra gangen, men dar var det nu byggarbetsplats.

Nagon spred ut rykten i sondags att det var morsdag. Eftersom vi varit ett gang pa ca 10-15 personer som umgatts har, ledde detta till att ett antal mammor i Sverige fick en del lustiga sms, vilket i sin tur ledde till att vi fick ett antal forvirrade svar. Men man kan val aldrig ha en morsdag for mycket..?

Var forresten ute och paddlade kajak igar till Monkey bach. Dar jag filmat ett ap-brak som, i mitt tycke, haller klar Planet earth klass. Apor ar fascinerande.

Phi Phi Party Boy

..Har jag inte tatuerat in pa foten. Ingen av dom andra heller och det kan vi ju vara glada over.

Ar alltsa pa Phi-phi nu dar vi mott upp en del Oslo folk. Rakade ocksa av en slump springa pa Bygdsiljums mafiosos med Gunnar i spetsen. Sa har har man i princip alltid nan att morsa pa nar man ar ute och flanerar.

Fortsatt alldeles for mulet. Men idag hann vi i a f med nagra viktiga timmar i solen innan regnet kom "Hard and fast" som man tydligen kan saga har.

Kim - Bra du sager till. Holl nastan pa att glomma allt det dar. Ska paminna Borell ocksa eftersom han antagligen druckit bort det ur minnet.

Nu ska jag forsoka lata bilderna tala.