Året som gick

Årets stad: Sundsvall, på gott och ont. I konkurrens med ett överjävligt varmt men ändå vackert Florens.

 

Årets match: Sveriges inledningsmatch i EM mot Grekland. 2-0 vinst och om vi inte var bäst i världen så var vi åtminstone bäst i Europa. Sen vet vi ju alla hur det gick,  Chippen blev skadad, Villa fick göra ett 90+ mål och trött-tröttare-Lagerbäck visade normal mästerskapsform.

 

Årets kräftskiva: Nyströms på Liljeholmen som slutade (eller snarare började) med hämtpizza.

 

Årets "bättre lycka nästa år": Den vanliga men sällan genomförda tanken att läsa klassiker under sommaren. Och med tanke på de olästa böckerna i min bokhylla just nu får nog Fjodor m fl vänta åtminstone till 2010.

 

Årets spelning: Ett regnigt och inte helt fullt Valle Hovin är kanske inte Ullevi, men Bossen var Boss och en utomhusspelning med honom är tre timmars extas. 

 

Årets utmanare till årets spelning: En Håkan Hellström i högform på hemmaplan under Way out west. Och en Neil Young, kanske inte i högform men ändå en gigant   på samma festival.

 

Årets äldsta: Skamme. 2008 var året då han tog ett gigantiskt kliv mot 25. Utmanas främst av mig själv som började studera och kände mig gammal.

 

Årets sommar: Tror den toppade i Maj och sedan blev blötare och blötare. 

 

Årets dryck: Mango shake och Chianti.

 

Årets dekadens: Första veckan i Sundsvall. En insparksvecka som tog på krafterna och som avklarades boendes på 22 kvadratmeter i sällskap av en madrass, en kartong som matbord, havregrynsgröt och en massa Norrlands guld.

 

Årets mat: Engångsgrillat i Frognerparken.

 

Årets comeback: Fick under denna jul åka skridskor igen efter två vintrars uppehåll.  Frånvaron märktes knappt (om man bortser från några synanden av isen). Men tanden har blivit blodad och förhoppningsvis blir det fler tillfällen innan vintern blivit vår.

 

Årets skiva: Glasvegas. Mest spelningar på iTunes talar i vanlig ordning sitt tydliga språk. Främsta utmanare: Kings of Leons Only by the night och The Kooks Konk. 

 

Årets investering: Placerade lite Norge pengar i fonder i Augusti. I Augusti! Nog sagt.

 

Årets tur-i-oturen (oskickligheten kanske är mer talande): Att jag ändå lyckades pricka EN räntefond som i protest mot finanskrisen gått plus.

 

Årets semester: Thailand. Lite dyrare och lite mer exploaterat än senast men ändå, en månads avbrott från vintern, vardagen och slasket på Gardemoen och i stället sol, bad, Chang och vackra vyer.

 

Årets svenska skiva: För sent för Edelweiss. Alltid Håkan. Främsta utmanare: Eldkvarns Hunger hotell och Frida Hyvönens Silence is wild. 

 

Årets cule: Leo Messi.

 

Årets bil: Då Starleten har dragit på sig förmågan att koka med jämna mellanrum får istället en joker i form av hyrbilen som rymde både jag, Linnea och hennes utemöbler och bjöd oss på en smidig Oslo-flytt trots att den egentligen skulle stannat i Sverige.

 

Årets TV-serie: Borde egentligen skriva Sopranos här eftersom det är den serie som tagit upp mest av min tid. Men den är ju i sannningens namn inte särskilt 2008 så ger det till en joker i form av Generation Kill istället.

 

Årets citat: "Hur ska man veta innan man sett och hur ska man bestämma sig innnan man vet", Yves Bonnefoy

 

Årets jävlar-i-mig: Skellefteå AIK i serieledning vid jul. Kan mycket väl ha att göra med att jag inte sett några matcher i årets säsong på Haxthausen. 

 

Årets synfel: Närsynt. Linser, glasögon och hela faderullan.

 

Årets "end of an era": Efter alldeles för många timmar och säsonger avslutade jag min FM 07(!) tid med en dubbel med Leeds. Tanken var att gå över till FM 09, men av bl a hälsoskäl har detta ännu inte skett så risken finns att jag gräver fram PCn och gör comeback. 

 

Årets omställning: Från Gardemoen till Mittuniversitetet och en inkomst på i bästa fall en tredjedel.

 

Årets bild: I vanlig ordning en fantastisk kväll i goda vänners goda lag som man så snitsigt kan uttrycka det. Säg ölreklam  och jag svarar Antons stuga. Säg årets bild och jag svarar även då Antons stuga.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback