Fikarast

Klockan står på drygt 9 vilket betyder 7 timmar tills arbetvseckan är slut och det blir festival för hela slanten. 6 timmar om jag gör slag i saken och och tar ledigt en timme i slutet av dan istället. S k  "fredags-arbetstidsförkortning". 5 timmar om man räknar bort lunch.

Efter att ha skippat tre snabba och en langos i onsdags samt tillbringat torsdagen i Slipstensjön istället för i ett öltölt kan man säga att motivationen och förutsättningarna ligger på topp.

Mitt i sommaren

Sommarbild

 - En naken Skalman som klättrar upp på bryggan. Kan vi vara årets sommarbild på spåren??

Valde att tjuvstarta midsommarhelgen med en ledig torsdag och en onsdagskväll ute på Antons ö-stuga, där alla dessa Oslo-pågar hade valt att spendera en kväll av sin semester.
Midsommarfestligheterna gick av sin stapel i Medle med det mesta som hör midsommar till. Nubbe, kransar, solsken och lekar. Solskenet brukar väl i ärlighetens namn oftast vara regn, men bilden i huvudet av midsommar är ändå med solinnehåll. Senare på kvällen blev det även logdans. Kanske inte i ordets rätta bemärkelse, men nån form av dans var det, och nån form av loge var det också.


På midsommardagen var det lite grillning och holabaloo i burs med familjerna, där bl a Ante och Patrik visade hur man pinkar i skogen.

Idag vann vi även en fotbollsmatch trots bedrövligt spel (dålig uppladdning?). Tre friska poäng iaf och det är ju, enligt vad jag hört det som räknas. Känns till största del rätt bra att midsommar helgen nu är avklarad och man kan börja på en ny påse inför stundande festival. Inleder arbetsveckan med kurs och gratis, förhoppningsvis god, lunch. Måndag känns därmed inte så skrämmande.

Nu eftersom jag skött mig så snyggt i helgen(?) har Linnea kommit med lösviktsgodis och själv har jag laddat hem klassikern stand by me. Filmen alltså. Över och ut.

En helg som till största del höll sig i dur, men tyvärr slutade med dubbla nederlag

Glasögon


En rent ut sagt bedrövlig söndag fotbollsmässigt. Om det bara inte varit för att man ändå lyckades få upp nåt slags hopp där när Real låg under, Barca hade lekstuga och Rut blev skadad. Men, cabron Madrid lyckades ändå förstöra kvällen tillslut. Vi hade också dessförinnan trots 2 ggr ledning åkt på en snöplig 2-3 förlust mot bärsan allstars. Kuken ballen Mjövallen som man säger. Nu får det vara slut på dessa sk hedersamma uddamålsförluster!

I övrigt var helgen väldigt lyckad. Lite, som det så snyggt beskrevs, nintendo/våld-musik lockade undertecknad till Pinkerton i fredags. Var dessutom med största sannolikhet sista förfesten hos Matacz innan han lämnar A-torp. Bira, Buzz och även lite nostalgi tror jag. Har trots allt blivit en och annan öl i den läggan.
 
I lördags bjöd Eve på födelsedagsfest i deras stuga. Även det en kul kväll som slutade med något som liknade ett rekordförsök i grenen "rymmas på en bastuflotte". Hann dessutom med säsongens första buremål däremellan. Mmm. Kladdigt men inte alls trist.


7 - 4

Har då, efter en sommars uppehåll, gjort comeback på skekraft. Spenderar nu dagarna ute på vägarna, eller snarare vägkanterna, och sprayar den vackra landsbygdsnaturen röd på sina ställen. Med undantag för när väckaren ringer på morgonen och när det som idag regnar och är jävligt , är det helt ok. Har t o m blivit tilldelad en hyfsad bil denna sommar, enda nackdelen jag hittat hittills är att den har drygt en mils svängradie.

När jag ändå är inne på bilprat, gäller att passa på eftersom det inte händer varje dag.
 -Starleten är nu besiktad (tredje gången gillt!) och redo att möta sin tredje sommar tillsammans med mig.

Nu är jag däremot slut för idag. Tack och adjö.

Ingen sommar utan Markoolio..?

Fick idag på P3 höra Markoolios nya sommardänga för första gången. Och jag måste erkänna att jag efter detta hört den minst 2 ggr till på datorn (mest troligt 3 ggr). Vet att jag surt kommer att få äta upp detta ju längre sommarn lider. Det som jag nu kallar nyhetens behag kommer knappast hålla i sig särskilt länge. Har lite av en känsla att denna låt kommer vara rätt sönderspelad innan sommarn är slut (den kanske redan är det iofs, men det har ju jag då missat..)

Nyhetens behag kommer väl särskilt fort gå över nu när jag och P3 i sann sommaranda ska börja umgås flitigt igen.

Fick nämligen ett telefonsamtal där det visar sig att "semestern" snart är slut och att jag ska inställa mig på Skeå kraft redan nu på måndag. Jag trodde i min enfald att jag hade en vecka till ledighet kvar. Men inget jag gråter över, pengarna är ju om inte annat en bra motivationshöjare.

Och det är varmt. Fortfarande. Så in i bomben.


Testosteronstinn

Har i helgen mestadels ägnat mig åt sk "manliga" saker. Svettiga grabbgöror såsom vedklyvning, bilmekning, sträckning av baksida lår, bastubad, grillning, nån kall och fotbollslandskamp (vilken tillställning). Varmt har det varit också. Så in i bomben.

I ärlighetens namn har det varit farsan som stått för mestadels av mekandet. Men starleten ska iaf funka nu och besiktningen på fredag ska förhoppningsvis gå smärtfritt.

Kul att se att MSN reklamen funkade. Men Metallica? Har ju aldrig varit min grej riktigt.

Har nu också flyttat ut i stugan på gården som ska bli mitt hem över sommaren. Hade lite av en inofficiell "inflyttningsfest" ikväll med en påse chips och Lundells Jack på VHS. Blev så inspirerad att Uffe rullar på iTunes. Sextisju, sextisju just nu.

Jag är även jättetrött. Godnatt!